Close

De 5 toptips voor jouw festivalbruiloft!

Bruiloften met een thema worden de laatste jaren steeds populairder. Waarom? Het is leuk en makkelijk om een ‘kapstok’ te hebben voor zo’n dag waar je de decoratie, je trouwkaart, je kleding, je activiteiten en je locatie op af kan stemmen. Eén van de meest populaire thema’s van dit moment is de festivalbruiloft. De relaxte, ongedwongen en informele sfeer spreekt veel koppels van nu aan. Wil jij ook een festival bruiloft? Wij geven je hier 5 toptips voor het organiseren van zo’n festival trouwerij.

 

Kies een goede locatie voor je festival bruiloft

Eén van de belangrijkste dingen om te regelen voor je festivalbruiloft is natuurlijk de locatie. Aangezien dit type bruiloft zo populair is, zijn er ook steeds meer locaties die zo’n soort bruiloft mogelijk kunnen maken. Denk aan locaties met een grote buitenruimte, die beschikking hebben over grote tenten, die misschien al festival items beschikbaar hebben, zoals lichtsnoeren of strobalen om op te zitten. Locaties die zich bevinden in het bos of aan het water. Ben je op zoek naar zo’n soort trouwlocatie? Neem eens een kijkje op Weddingspaces en ontdek de ideale (festival) trouwlocatie voor jouw wedding!

Huur foodtrucks voor het eten

Het diner gaat er op een festivalbruiloft net even anders aan toe. Want bij een festival horen natuurlijk: hippe foodtrucks en gezellige barretjes. Je gasten kunnen kiezen wat ze willen eten omdat iedere foodtruck weer andere lekkere hapjes heeft: pizza’s, verse frietjes, hamburgers of pannenkoeken. Tafelindelingen hoef jij bovendien niet te maken, iedereen gaat lekker zitten waar hij of zij wil. Dat is het leuke en informele van een festival trouwerij. Foodtrucks kun je huren en sommige trouwlocaties beschikken zelf over foodtrucks waar je gebruik van kunt maken. Overleg met de locatie de mogelijkheden!

Live muziek kan niet ontbreken

Wie denkt aan festival denkt natuurlijk aan: live muziek. Een DJ of bandjes, of allebei. Misschien hebben jullie wel muzikaal talent onder jullie gasten? Een podium voor muzikaal entertainment hoort zeker bij een festivalbruiloft. Zorg er wel voor dat jullie -net als op een echt festival- tenten hebben die jullie muziek act én gasten kunnen beschermen tegen een regenbui. Zo valt je festival niet in het water. (En schaf alvast een leuk paar regenlaarzen aan just in case. Ook dat hoort bij een festival!)

Festivalbruiloft

 

Je kunt los gaan met decoratie

Wat kun je op het gebied van decoratie allemaal verzinnen bij een festivalthema? Heel veel!  Om een paar suggesties te doen: denk aan lampjessnoeren, kaarjes in potjes en vuurkorven voor de verlichting. Denk aan DIY bewegwijzering, die je gasten verwijzen naar de toiletten, de foodtrucks, het podium etc. Denk aan slingers, een photobooth met natuurlijk photobooth props.  Qua meubilair kun je denken aan vintage meubelen, kleedjes, kussens en strobalen. Kortom, je kunt helemaal los gaan!

 

Dress the part

Misschien wel net zo leuk voor jou als voor jouw gasten: een bijpassende festival wedding outfit zoeken. Zoek je naar een passende jurk? Dan is bijvoorbeeld een bohemien jurk een aanrader voor dit thema. Een gezellige bloemenkrans in je haar en een paar knal accenten. Misschien wel de die regenlaarzen? Met stippen of in een fluoriserend kleurtje! Makkelijke schoenen is wel een aanrader wanneer er veel gras terrein is. Een leuke mannen outfit? Denk: bretels, hoedje en een strik! Zo passen jullie 100% bij jullie thema.

Lees hier over trouwen op een festival!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang