Close

Tips voor een frisse glans op een oudere of vermoeide huid

Ik heb serieus wel 20 verschillende foundations geprobeerd, de ene cc na de andere bb cream, en dan wat dacht je van highlights, contouring en zelfs strobing. Maar niets dat die frisse “dewy” look geeft.

Die zachte glans die je op je gezicht hebt na een lange dag op het strand en je hebt je net ingesmeerd. Of als je net heel heftige sex hebt gehad en dan in de spiegel kijkt, dan glanzen je wangen, je lippen lijken voller en je gezicht lijkt of je net wat highlights hebt gezet subtiel.

Die jonge, frisse glans.

Met 40 jaar is die glans wel een stuk minder. Doe daar slapeloze nachten, overwerken en een terrible two terrorist bij, dan snap je dat het gezicht geen frisse look meer heeft.
Ik zie jonge meiden met een prachtige huid zichzelf vol plamuren om juist dat wat ze zo mooi maakt te bedekken. Zo zonde.
Of moeders die doodmoe zijn en steeds meer make up op doen om die vermoeidheid te bedekken waardoor je een hele dikke laag make up ziet onder de ogen.
Soms zie ik vrouwen met een droge huid en rimpels zichzelf vol kalken. En hoe mooi dat kan zijn op een foto, in het echt zie je make up kraken onder hun ogen, en zie je de poeder ophopen in de lijntjes om de mond. Nee, dat vind ik niet sexy.

Tip! Kun je niet zonder foundation? Zorg dan dat je eerst een goede primer gebruikt!

Ook de glitter ballen kunnen te ver gaan. Een beetje glans en glitter is prachtig, helemaal voor een avondje uit. Maar als je meer licht geeft dan Las Vegas by Night, dan heb je lichtelijk overdreven.

Nu heb ik wat tips en tricks gevonden door met vrouwen te spreken die zo een frisse, jonge look hebben, en Google was my friend.

Begin met de basis van goed exfoliëren, genoeg water drinken, je vitamines nemen, en je gezicht voldoende hydrateren.

Vaseline

Een eeuwenoude truuk die ik leerde op miss verkiezingen en fotoshoots, is een quick fix. Doe een klein beetje vaseline op je jukbeenderen, lippen en oogleden voor een zachte glans. Met of zonder make up. Als je toch op een foto moet, smeer dan een beetje over je tandvlees en tanden, dat geeft een mooie glans en je tanden lijken net wat witter.


Dewy skin

Lippenbalsem

Roze of rode lippenbalsem met natuurlijke en verzorgende oliën, zijn niet alleen geweldig op je lippen, maar ook op je wangen. Niet overdrijven, gewoon een heel klein beetje met je vingertop uit vegen. Het geeft je meteen dat frisse blosje

Kokosolie

Daar is hij weer! Ook nu kun je kokosolie gebruiken. Smeer voorzichtig een beetje net onder je wenkbrauwen, op je wangen, lippen en over je neus brug.

Water&Olie

Mix 2 delen water met 1 deel olie (amandel, lavendel, rozen) en doe het in een sprayflesje. Over je make up, of gewoon op zichzelf. Spray vanaf ongeveer een armlengte afstand.

Highlighter

Niet rechtstreeks op je gezicht smeren, maar maak gebruik van een vochtig sponsje. Doe dit op je jukbeenderen, boven je wenkbrauwen en op het puntje van je neus.

Foundation

Als je nog niet de perfecte foundation hebt gevonden, maar wel wat wilt gebruiken, doe dan je sponsje in een beetje olie of maak hem vochtig (ligt aan de basis van je foundation) en dan je foundation. Het dekt nog goed, maar geeft niet zo een droge, matte finish die op een oudere huid minder mooi is.

Het tinted bff de-stress serum van Trinny London is wel een aanrader qua foundation! Je ziet namelijk net niet dat het echt make-up is. Met hun lip&cheeck balm heb je echt een frisse glans te pakken.

Glans op de huid

2022 update

Deze maand heb ik wat nieuwe producten mogen testen en ik ben super enthousiast over de combinatie van The Body Shop Drops of Youth (een ander fris serum werkt ook prima!) en de One Two Free tan.

Ik mix ze met een kwast op mijn hand en verf het over mijn gezicht. Je krijgt na een paar uurtjes echt die vakantie glow! Ik doe het voor het slapen. Hoe vaker hoe donkerder dus let wel even op! En ja, 1 druppel per keer van de tan olie is genoeg!

Tip! Lees ook over de lekkerste anti rimpel cremes

Laat je weten of je wat hebt aan de tips?

tips voor een frisse glans

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Tips voor een frisse glans op een oudere of vermoeide huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang