Close
Vrouw op laptop

Tips om te beginnen met crypto

Begeef jij je al in de wondere wereld van de crypto currency? Crypto is hot en het is tevens een hele goede manier om te investeren. Je moet wel een beetje weten wat je doet natuurlijk, maar ook zonder jaren lang aan kennis opgebouwd te hebben kun ook jij met crypto’s beginnen. Hoe? Met deze tips start jij vandaag nog!

Crypto currency (digitale valuta) is iets dat sommige mensen niet begrijpen. Probeer het maar eens aan je ouders uit te leggen. Het is iets dat niet tastbaar is, maar wel heel veel geld kan opleveren. Je kunt het in hele grote lijnen vergelijken met aandelen. Ook dat is onvoorspelbaar, maar met een beetje kennis weet je hoe je ermee om moet gaan.

Ondanks de berichten dat de bitcoin koers of de ripple koers zo gezakt zijn, verwachten de traders dat het echt wel weer gaat stijgen en een belangrijke currency wordt waar je echt niet meer onderuit kunt.

Aanmelden

Om crypto’s te kunnen traden (traden is een ander woord voor kopen en verkopen) is het belangrijk dat je een account hebt bij een handelsplatform. Het ligt er een beetje aan waar je wilt gaan zitten, want er zijn er die best ingewikkeld zijn en die met fysieke wallets werken, maar er zijn er ook die heel toegankelijk zijn en die werken middels een app op jouw telefoon. Als beginner raden wij je aan om simpel te starten en voor die fijne app op je telefoon te kiezen. Erna kun je altijd de switch maken of juist uitbreiden.

Wallet of niet?

We noemden het net al, een wallet. Een wallet betekent in het engels een portemonnee en dat is eigenlijk ook precies het doel hiervan. Deze ‘portemonnee’ zorgt ervoor dat je er veilig je crypto’s in kunt opslaan. Omdat crypto’s digitaal zijn moet je ze ook digitaal overzetten. Het is dus geen echte portemonnee waar je muntjes in stopt, maar een soort van externe schijf waar je de digitale crypto currency op zet. Waarom zou je werken met een wallet als je ook zonder kunt? Eigenlijk draait dat maar om één ding; veiligheid. Een platform kan namelijk gehackt worden, waardoor er crypto’s digitaal gestolen kunnen worden. Dit soort platformen zijn echter wel goed beveiligd, maar het is al vaker voorgekomen en dus niet onmogelijk.

Inleggen

Heb je die app op je telefoon of ben je aangemeld bij een handelsplatform en heb je die wallet? Dan is het tijd om in te gaan leggen. Wat je koopt is geheel aan jou. Er zijn een paar grote spelers zoals de Bitcoin en de Ethereum, maar ook deze hebben pieken en dalen. Leg enkel in wat je ook kunt missen, zodat je bij verlies geen probleem hebt. Weet overigens dat crypto’s in golven bewegen. Het ene moment pieken ze onwijs hoog en een paar dagen erna kunnen ze aardig terugvallen. Het fijne hiervan is dat als je dit weet je je niet zo snel druk maakt wanneer jouw crypto’s in een dip zitten. Er komt namelijk altijd een moment dat het weer omhoog gaat en juist dan moet je cashen!

Uitbetalen en eventueel nieuwe crypto’s kopen

Als je casht op het juiste moment dan heb je als het goed is lekker wat winst. Je kunt ook denken om het te laten staan in de hoop dat het nog meer wordt, maar wees gewaarschuwd…je kunt dan ook weer winst mislopen. Cash dus wanneer het voor jou goed voelt en stap opnieuw in wanneer de crypto’s weer op een dieptepunt zitten.

Risico

Weet dat je met crypto currency altijd een risico loopt. Je weet de te varen koers vooraf niet, je kunt dit alleen maar op basis van het verleden voorspellen. Wees er dus op bedacht dat je (een deel van) jouw inleg kunt verliezen. Begin dus alleen met wat je echt zou kunnen missen!


About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang