Close
(ook als je er nog geen hebt!)

Tips om te reizen met de camper (ook als je er nog geen hebt!)

Heerlijk op reis met de camper: vrijheid blijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt, de mooiste plekken ontdekken en je hoeft er niet eens zelf een camper voor te kopen.

 

Je ziet tegenwoordig al die influencers die hun leven hebben omgegooid en lekker vanuit hun camper werken en wonen. De rust, de vrijheid, ik denk dat het ieder zijn nachtmerries over schreeuwende Hollandse zangers wel heeft veranderd. 

 

Om nou meteen in een camper te gaan leven zonder te proberen is misschien een stapje te ver. Met de volgende tips kun je een vakantie proberen!

 

1• Huur een camper 

Op dit camper platform vind je verhuurders die hun eigen campers verhuren. Zo kom je in contact en kun je zelf een beetje kijken welke type camper bij jou en je budget past. Ga je alleen of met het hele gezin? Het is echt het begin van de vakantieplanning dus ga er lekker voor zitten.

 

2• Opladers en powerbanks

De telefoon, laptop, camera.. alles werkt op batterij dus zorg ervoor dat je de juiste opladers bij je hebt en een paar goede powerbanks voor plaatsen waar misschien geen stroom is. Stel je gaat ver de bossen in, een verstopt meertje, hiken door de bergen.. 

Ook handig zijn WiFi boosters. Neem er gewoon 1 of 2 mee en zet ze in je camper. Zo haal je vaak een betere verbinding op een camping, of op een parkeerplaats.

 

3• Mosquito net!

Oh die muggen zijn toch zo ontzettend vervelend! Natuurlijk is een goede anti muggen creme onmisbaar, maar als je met de camper gaat kun je maar beter je bed ook beschermen. Een mosquito net beschermt je samen met de anti muggen spray redelijk tegen van alles wat vliegt en kruipt.

 

4• Storage

In plaats van grote tassen of koffers kun je ook een paar bakken meenemen. Hier kun je heel handig je kleding in oprollen zodat je er veel in kwijt kan. Ook komt er zo geen vocht of beestjes in. 

 

Hetzelfde is voor Tupperware om je eten in op te slaan. Het past beter op elkaar en is praktisch met opruimen in een kleine ruimte. 

 

5• Kampeer apps

Download een paar kampeer apps om uit te vinden waar je mag parkeren voor de nacht, wat bijvoorbeeld de kosten zijn en waar het veilig is voor vrouwen alleen mocht je alleen gaan. Ook staan er handige tips op voor waar veel mensen alleen komen, hiking plaatsen, wegen die afgesloten zijn,nieuwe regels, van alles wat.

 

6• Kamperen als vrouw alleen

 

  • Let op dat je op veilige parkeerplaatsen of campings gaat staan. 
  • Sta vlakbij andere campers,
  • Parkeer achteruit in zodat je snel weg kunt rijden,
  • Zorg dat je telefoon opgeladen is en dat je het noodnummer weet,
  • Overnacht op een plek waar je wel bereik hebt,
  • Stuur je locatie naar iemand die je kunt vertrouwen.

 

Kamperen is de beste manier om dicht bij de natuur te reizen en te kunnen gaan en staan waar je wilt. Wakker worden bij een prachtig bergmeer, in slaap vallen met een fantastische zonsondergang terwijl je lekker in je camper ligt.. 

 

Fijne vakantie alvast!

Tip!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang