Tips voor de ideale kinderkamer

Kinderen zijn fantasierijk. Dus is het fantastisch als je als kind zijnde wakker kunt worden in een jungle vol wilde dieren, of op een piratenboot vol met woeste schurken, en wat dacht je van een ochtendwandeling tussen de sterren en de maan ? De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wat maakt een kinderkamer nou echt een kamer om van te dromen ?

Een droombed

In een droomkamer hoort een droombed, mee eens ? Er zijn talloze bedrijven die bedden maken naar de wens van het kind. Er zijn boomhutten, schatkelders, middeleeuwse kastelen en ga zo maar door te verkrijgen. Sommige kamers worden zo ingericht dat het bed onderdeel uitmaakt van de muurschilderingen of andere vormen van wanddecoratie. Laat je kind vooral meedenken in het ontwerpproces, geweldig toch ?

Muurstickers

Ook met een muursticker kinderkamer valt eindeloos te variëren en te fantaseren. Tover die saaie witte muur om tot een sensationeel geheel met de meest kleurrijke personages, de mooiste plekjes op de wereld of de magische omgeving van sprookjes en mythen. Voor de liefhebbers van het heelal zijn er veel verschillende glow in the dark stickers te verkrijgen, zo slaap je elke nacht onder een prachtige sterrenhemel.

Voor de kamer van kleine Miya hadden we bijvoorbeeld een raam besteld. Zo heeft ze dus een extra groot raam in haar kamer, met uitzicht op haar favoriete strand in Ibiza. Hoe relaxed wil je het hebben?

Voor de babykamer zijn ook veel lieve muurstickers babykamer te verkrijgen, met of zonder naam van de pasgeborene. Ook voor volwassenen bestaan er stickers, een fotolijstje met de mooiste foto van je kind boven je bed is toch altijd goed ? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Accessoires en beddengoed

Een themakamer is niet af zonder bijbehorende spulletjes en dingetjes. Als je een piratenkamer hebt dan hoort daar natuurlijk een dekbedovertrek bij wat het geheel af maakt, en als je een junglekamer hebt dan is het leuk om wat takken te verzamelen waar je een paar apen, slangen of andere exotische (knuffel)dieren in ophangt. In een prinsessenkamer hangen natuurlijk de mooiste jurken en misschien, als je heel goed kijkt dan komt daar in de verte de prins op het witte paard aanrijden. Accessoires, zoals muurstickers, schatkisten, thema knuffels etc zijn onmisbaar in een creatieve kinderkamer, ga lekker op zoek !

De vloer van de kinderkamer

De vloer van een kinderkamer moet behalve mooi en stevig, ook goed schoon te houden zijn, want ze kunnen er een rommeltje van maken. Er zijn voldoende materialen en kleuren verkrijgbaar waarmee je een prachtige duurzame vloer kunt realiseren die ook nog eens naadloos past in de thema van de kamer. Dus pak een stoel, zet hem in het midden van de kinderkamer en laat je fantasie de vrije loop !KinderkamerVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like