Tips voor de perfecte prullenbak in huis!

Tips voor de perfecte prullenbak in huis!

In iedere woning in ons land komen we een prullenbak tegen. Niet gek, want zonder deze bak wordt het een grote rotzooi in huis. Heb je momenteel nog geen prullenbak? Of is die van jou aan vervanging toe? Dan ben je mogelijk al voorzichtig begonnen met het kijken naar een nieuwe. Omdat het aanbod nogal groot is, vind je het mogelijk lastig om een keuze te maken. Daarom helpen wij jou hier de ideale prullenbak te vinden.

 

Hoeveel liter heb ik nodig?


Om de ideale prullenbak te vinden, moet jij jezelf een aantal dingen afvragen. Het begint allemaal met de inhoud. Hiervoor kun je het beste kijken naar de samenstelling van jouw huishouden. Woon je met weinig mensen in huis? Dan heb je mogelijk voldoende aan een kleine prullenbak. Zo volstaat een prullenbak van 10 tot 30 liter doorgaans voor huishoudens tot maximaal drie personen. Voor vierpersoonshuishoudens is een prullenbak van 30 tot 40 liter aan te raden. Wanneer je met vijf of meer mensen in een huis woont, geniet een prullenbak van 40 tot 60 liter de voorkeur.

Tips voor de perfecte prullenbak in huis!

Verschillende soorten prullenbakken


Wie denkt dat prullenbakken allemaal dezelfde uitstraling hebben, heeft het mis. Vroeger was dit misschien het geval, maar tegenwoordig verschillen prullenbakken veel van elkaar. Zo kun je de bak vandaag de dag op verschillende manieren openen. Veel afvalbakken zijn bijvoorbeeld voorzien van een pedaal. Naast pedaalemmers zijn er ook prullenbakken waarvan je de deksel handmatig opent. Vind je dit niet prettig en ben je ook geen fan van een pedaalemmer? Dan is een prullenbak met sensor mogelijk iets voor jou. Als de sensor in de prullenbak beweging detecteert, opent de deksel automatisch. Dit is niet alleen hygiënisch, maar ook handig als jij jouw handen vol hebt.

Vergeet de uitstraling niet


Om de ideale prullenbak te vinden, kijk je niet alleen naar de inhoud en het soort prullenbak. Nee, want ook de uitstraling speelt mee. Omdat een prullenbak vaak in het zich staat, willen veel mensen dat deze enigszins aansluit bij hun interieur. Gelukkig is dat geen enkel probleem. Prullenbakken zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Je kunt bijvoorbeeld een zwarte prullenbak kopen, maar ook een witte prullenbak op pootjes. Hierdoor is er voor ieder interieur wel een geschikte prullenbak te vinden.

Gebruik verschillende prullenbakken


Vroeger stond er in iedere woning vaak maar één prullenbak in de keuken. Destijds werd er namelijk nog nauwelijks afval gescheiden. Vandaag de dag behoort het scheiden van afval tot de orde van de dag. Daarom staan er in de gemiddelde keuken tegenwoordig meerdere prullenbakken. Wil je ook afval scheiden? Dan betekent dit niet dat je ook meerdere prullenbakken moet kopen. Nee, want er zijn namelijk ook pedaalemmers met meerdere bakken. Op deze manier heb je slechts één prullenbak nodig om afval te scheiden.  

Tips voor de perfecte prullenbak in huis!


Lees ook:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like