Close

Tips voor een (optisch) vollere of minder volle boezem

Sommige dames voelen zich gezegend met een volle boezem, terwijl er juist ook dames zijn die wel een maatje meer -of juist minder- zouden willen. De mogelijkheden op het gebied van plastische chirurgie zijn groot en daarnaast zijn er ook nog wel een aantal mogelijkheden om je borsten (optisch) te liften zonder operatie. We zetten de mogelijkheden op een rijtje.

 

Borstvergroting met implantaten

 

De meest gekozen ingreep op het gebied van borstvergrotingen is de borstvergroting met implantaten. Hoewel je wel eens negatieve verhalen in het nieuws hoort is het meer dan fair om te stellen dat dit uitzonderingen zijn. ‘Laat je borstvergroting uitvoeren bij een gedegen kliniek die je uitgebreid en transparant informeert over de opties en mogelijke complicaties’, aldus Wellness Kliniek, specialist in Genk die patiënten over de hele wereld ontvangt.

 

Zelf werken ze met verschillende merken implantaten, waaronder die van Mentor, Motiva, Natrelle en Laboratoires Arion. Zo kunnen ze de implantaten perfect afstemmen op je wensen en lichaamsbouw. ‘Ieder lichaam is immers anders en een borstvergroting is maatwerk’, aldus Wellness kliniek. Heb je een kliniek op het oog waarbij je twijfelt over de kwaliteit, dan is het zeker aan te raden om er dieper in te duiken en reviews van anderen te lezen.

Vollere boezem

 

Borstvergroting met eigen vet

 

Heb je het niet zo op implantaten dan is een borstvergroting met eigen vet een goed alternatief. Bij deze ‘natuurlijke borstvergroting’ wordt vet uit andere delen van het lichaam gehaald middels liposuctie. Het vet wordt vervolgens gezuiverd en ontdaan van bloed en schadelijke cellen. Nu is het mogelijk dit vet in de borsten te injecteren, waarmee de borsten één cupmaat vergroot kunnen worden. Houd er dus rekening mee dat je met implantaten een groter verschil kunt bereiken dan met deze techniek. Het is echter een goede manier om toch die net wat grotere borsten te krijgen.

 

De techniek van eigen vet injecteren wordt overigens lipofilling genoemd en kan ook toegepast worden op andere delen van het lichaam. Zo wordt het ingezet om lijntjes in het gezicht op te vullen, jukbeenderen te accentueren, de lippen te vergroten en zelfs om een Brazilian butt lift te doen. Naar verwachting groeit de techniek de komende jaren meer en meer in populariteit.

 

Borstverkleining operatie

 

Heb je last van rug- en nekpijn door een grote boezem, zijn je borsten ongelijk of ben je gewoon niet zo tevreden over de grootte van je borsten? Er kunnen meerdere redenen zijn om te kiezen voor een borstverkleining. De operatie wordt soms vergoed door je zorgverzekeraar maar niet altijd.

 

Bij het vergelijken van klinieken is niet alleen de prijs iets om op te letten, maar ook zeker de behandeltechniek. Uiteraard ga je het liefste voor een veilige kliniek waar ze de incisie zo klein mogelijk houden en zorgen voor minimale littekens. Zorg dat je goed geïnformeerd bent, zodat je weet welke littekens je kunt overhouden en houd ook rekening met de herstelperiode voordat je de keuze maakt voor deze operatie.

 

Borstlift (mastopexie)

 

Na verloop van tijd kunnen borsten hun vorm en stevigheid verliezen, onder meer door invloeden als leeftijd, het krijgen van kinderen of gewichtsverlies. Een borstlift is in dit geval een veel gevraagde ingreep. Zoals de naam al aangeeft worden de borsten hierbij ‘naar een hoger niveau getild’, letterlijk en figuurlijk. En zo krijg je weer die pronte en vooruit staande borsten die je de afgelopen jaren mogelijk hebt zien verdwijnen.

 

Ook hier geldt overigens weer dat het belangrijk is om je goed te laten informeren. De omvang van de littekens hangt af van de precieze operatie en jouw lichaam. Bespreek dit goed alvorens je de definitieve keuze maakt voor deze operatie.

 

Zelf borsten liften middels beweging

 

Wist je dat er een aantal oefeningen zijn die je kunt doen om op een natuurlijke manier je borsten een liftend effect te geven? Door je borstspieren te trainen. Hier zijn een aantal oefeningen bij uitstek geschikt voor. Welke oefeningen? Bijvoorbeeld push-ups en dumbbells training met gestrekte armen vanuit een liggende tot 30 graden liggende houding. Verwacht uiteraard geen gigantische veranderingen, maar het kan net dat beetje bijdragen waardoor jij meer tevreden wordt over je boezem.

 

Stem kleding af voor optisch effect

 

Geen zin in push-ups voor dat borstlift effect? Dan maar één push-up! Jazeker, we hebben het in dit geval over de BH. Deze biedt prima uitkomst voor dames die hun boezem voller willen laten uitkomen onder die jurk of dat shirtje. Tops met hoge hals en coltruien geven daarnaast ook een optisch vergrotend effect. Neem daarnaast een rechte houding aan, waarbij je je schouders lichtelijk naar achter houdt en je heupen naar voren kantelt.

 

Voor dames die juist hun borsten kleiner willen laten lijken zijn er de zogenoemde minimizer bra’s verkrijgbaar. Daarnaast wordt aangeraden om shirtjes met lage en eventueel vierkant afgesneden hals te dragen om ze kleiner te laten lijken. Je ‘grote’ borsten verstoppen in baggy shirts? Hierdoor lijken ze juist groter. Ook tops met horizontale strepen zijn in dit geval geen aanrader.

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang