Close

Transformeer je keuken naar een warme en gezellige plek

Een warme keuken is toch wel het hart van een huis. Waar je heerlijk kunt koken en eten, maar ook gezellig even kunt kletsen of zoals ik zelf lekker aan tafel gaat zitten werken ipv aan een saai bureau. In dit blog vertel ik hoe je dit kunt bereiken met simpele maar effectieve aanpassingen. Dus, pak een kop koffie of thee en laat je inspireren!

De warme keuken

Stel je een keuken voor waar je meteen een warm gevoel krijgt zodra je binnenkomt. De geur van versgebakken brood vult de ruimte en de zonnestralen vallen zachtjes door de ramen naar binnen. Dit is een keuken waar je niet alleen maaltijden bereidt, maar ook momenten deelt met je dierbaren. Een warme keuken is meer dan alleen een functionele ruimte; het is het hart van je huis.

Mediterraans interieur

Om deze sfeer te creëren, kun je kiezen voor een Mediterraans interieur. Denk aan warme aardetinten zoals terracotta, okergeel, en diep oranje, gecombineerd met koele blauwtinten die doen denken aan de Middellandse Zee. Deze kleur paletten brengen een gevoel van rust en warmte in je keuken. Voeg hier en daar wat groen toe met planten zoals olijfbomen of kruiden zoals rozemarijn en basilicum, en je hebt de perfecte Mediterraanse sfeer te pakken.

Spaanse stijl interieur

Een andere manier om die warme sfeer te bereiken, is door te kiezen voor een Spaanse stijl interieur. Dit kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Denk aan vloeren van terracotta tegels en houten balken aan het plafond. Een ovale eettafel van bijvoorbeeld mango hout (Giga Meubel is een aanrader!) kan het middelpunt van je keuken zijn, waar je samenkomt voor heerlijke maaltijden en lange gesprekken. 

De tijdloze keuken

Een warme keuken moet ook tijdloos zijn. Dit betekent dat je kiest voor materialen en kleuren die niet alleen nu in de mode zijn, maar ook over tien jaar nog steeds mooi zijn. Een tijdloze keuken is een duurzame investering in de toekomst. Denk aan marmeren werkbladen, kastdeuren in neutrale tinten en roestvrijstalen apparaten. 

Denk bijvoorbeeld aan bamboe gordijnen. Bamboe gordijnen zijn een fantastische keuze voor een warme keuken. Ze laten precies genoeg licht door om de ruimte op te lichten, maar zorgen ook voor de nodige privacy. Bovendien passen ze perfect bij zowel een mediterraans als een Spaans interieur. Ze voegen een natuurlijk en rustgevend element toe aan je keuken, waardoor je je echt thuis voelt.

Dus, of je nu een doorgewinterde keukenprins of -prinses bent, of gewoon iemand die op zoek is naar een beetje meer warmte en gezelligheid in huis, een warme keuken kan precies zijn wat je nodig hebt. Denk aan de kleur paletten, de tijdloze materialen en die prachtige bamboe gordijnen om de sfeer compleet te maken. Ga aan de slag en creëer je eigen warme keuken waar je elke dag van kunt genieten.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang