Zo benut je de trap en de ruimte eronder!

Ruimte onder de trap

Heb je nog ruimte vrij onder de trap maar heb je geen idee wat je hiermee kunt doen? Je hoeft het niet langer enkel als rommelhok of opbergplaats te gebruiken. Met de onderstaande tips ontdek je hoe jij die loze ruimte nieuw leven in kunt blazen.

Het is altijd fijn om wat extra opbergruimte in huis te hebben, maar waar veel mensen niet bij stilstaan is dat de ruimte onder de trap veel beter benut kan worden dan als enkel opslagruimte. Wie weet doe je wel nieuwe inspiraties op en kijk jij binnenkort naar een hele nieuwe ruimte in je woning.Creatief de ruimte onder de trap inrichten

De trap verven

Kijk eerst even of de trap er nog mooi uit ziet. Een likje verf kan al een hele andere uitstraling meteen geven. Wij zijn bijvoorbeeld van donkergrijs afgebladderd, naar heel licht grijs blauw gegaan. Een goede trap lak erover heen en je kunt weer jaren mee.

Als je dan toch de trap aanpakt, neem meteen de muren erom even mee. Zelf vind ik bijvoorbeeld een goede mat verf erg mooi. Bijvoorbeeld Sikkens Alpha Rezisto Mat.

Speelhuisje voor de kinderen

Heb je kinderen? Dan weet je als geen ander hoe je woonkamer eruit kan zien als een peuterspeelzaal, gezien al het speelgoed dat zich door de kamer verspreid. Door de ruimte onder de trap om te toveren tot een speelhuisje, heb je gelijk een ‘vaste’ plek waar al het speelgoed terecht kan.

Het is niet alleen erg handig, maar ook nog eens heel leuk. Kinderen houden ervan zich terug te kunnen trekken in hun eigen omgeving, met hun favoriete speelgoed. Hoe leuk is het dan ook dat zij een hele speciale speelhoek hebben, op een hele ‘geheime’ plek!

Binnenshuis hondenhok

Sommige honden hebben wat meer moeite met ‘stilzitten’ dan andere honden. Hun kleed of mand is op het moment dat jij ‘plaats’ zegt niet aantrekkelijk genoeg. Dit kan voor jezelf soms vervelend zijn, maar ook je hond komt zo niet aan zijn nodige ontspanning. Helemaal als het nogal druk is in huis.

Door de ruimte onder de trap in te richten als hondenhok, geef je je hond een ruime eigen plek, die je zo nodig ook kunt afsluiten. De ruimte is zo veel relaxter dan bijvoorbeeld een kale bench en de hond heeft genoeg ruimte om zich te bewegen. Zo kun je hem lekker met zijn favoriete speeltjes en een bakje water in zijn eigen hoek laten uitrusten.

Een nieuwe (boeken)kast

Heb je geen ruimte meer in de woonkamer, maar wil je wel heel graag een nieuwe kast of boekenkast? Dan kun je de ruimte onder de trap daar goed voor gebruiken. Door simpelweg een paar planken te plaatsen creëer je al een volledige nieuwe kast waar je al je kleding, spulletjes of boeken kwijt kunt. Je bespaard hierdoor een hoop ruimte en het staat ook nog eens superluxe als je dan je nieuwe kast opentrekt.

 

Succes en veel plezier met je gloednieuwe ruimte!

De ruimte onder de trap


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥