Close
Too cool for school: de trends onder de pubers!

Too cool for school: de trends onder de pubers!

“MAMA, die rugtas kan gewoon echt niet meer!”. Zei mijn dochter gillend over de tas die ze vorig jaar perse moest hebben en het hele schooljaar zou gebruiken want merk en duur. Maar natuurlijk is dat allang niet meer cool, en zijn er alweer nieuwe trends onder de pubers!

Als eerste dus die rugtas…

Op haar oude school droeg iedereen een rugtas, alles jongens en meisjes. Allemaal hetzelfde merk ook. Iedereen heeft een Eastpak. Natuurlijk was ik daar blij mee, want goedkoper en zoveel steviger en beter voor de rug dan de trend van het jaar daarvoor: de Fjallraven Kanken Rugzak. Wat een dure ellendige dingen waren dat dan?

Maar terug naar de tas van nu. Ze wilde een damestas. Een mooie grote tas waar ook de laptop in past. Super verantwoord maar goed.. Weet je nog die schoudertassen die wij hadden met die flinke flappen en zo lang dat ze tegen je knieën aan sloegen?

Ze ging voor een prachtige schoudertas van Valentino. Zwart met een groot logo. Ik geef toe dat ik een klein beetje jaloers ben want het is echt een gave tas! Blijkbaar is een grote zwarte schoudertas wat alle meiden dragen.

Valentino tas

Hoeveel parfum kun je op?

Dit vind ik een heel heftige trend onder de pubers: parfum!! Ik bedoel we weten allemaal dat het niet de meest fijn geurende mensen zijn met al die hormonen, maar hallo! Een bodylotion, een bodyspray, een parfum, en heel veel deo. Dan komt ze beneden, spuit nog wat deo en nog wat andere parfum. Ze vind het ook belachelijk dat wij de vergelijking trekken met de geur in een stripclub ofzo.

Natuurlijk is ze geen 7 meer, en wilde ze graag Gucci parfum. Gelukkig met de sales kun je nog voor een redelijke prijs wat vinden, want hoeveel zij opspuit doe je er niet zo lang mee als dat normaal is. Om haar tegemoet te komen bestelden we de Bulgari Omnia. Hij is super fris, zoet en ruikt zo ontzettend lekker. Helemaal geschikt voor een jong meisje, maar ook voor jezelf als je niet van die hele zware geuren houd. We delen hem dus samen. Fris en zoet past prima bij de pubers!

Bulgari parfum

Accessoires trends onder de pubers

Hier gaan de pubers heel gedetailleerd te werk in. De zonnebril van 2021 is de RayBan of een hele grote ronde bril. Ze dragen alleen zwarte mondkapjes, bij hoge uitzondering mag roze satijn en eventueel een weggooi kapje. De rest is eigenlijk een no-go. De sieraden mogen weer. Een ketting die bestaat uit meerdere kettingen, of een stoere buddha to buddha ring.

De sneakers favoriet zijn de Air Jordan retro mid die never nooit niet uitverkocht zijn, of ergens in de prijsklasse vanaf €400 beginnen. Hoe al die pubers er toch op lopen is een raadsel. Een goed alternatief die acceptabel is onder de pubers is de Nike air force of de zwart witte Vans.

Ze halen hun inspiratie uit series als Skins, Emily in Paris en alle High School series op Netflix. Maar ook TikTok blijft een grote influencer. Vooral met wat ze eten. Er was laatst op Facebook een post van een moeder over de feta, tomaat, olijfolie pasta die een zoon had gemaakt na een video op TikTok. Vrijwel alle ouders hadden er van gehoord of het voorgeschoteld gekregen, of mochten het zelf even namaken. Hetzelfde gaat op voor de tosti wraps. Als je vraagt wat de puber het meeste eet dan is dat toch wel het bami soepje of de tosti – volgende week heb ik het meest uitgebreide tosti blog, dus stay tuned als je de puber wilt verassen!-.

Too cool for school: de trends onder de pubers!

 

 


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang