Close

TS Health Experience Centre: Retreat voor lichaam en geest

Natuurlijke gezondheid midden in de natuur. Gloednieuw, exclusief en luxueus. Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling als een op het lijf geschreven ervaring. Op donderdag 20 oktober opent het TS Health Experience Centre in een design ingerichte wellness villa in Garderen. Hier ontdekken gasten in een oase van rust en ruimte wat hun lichaam nodig heeft. De ideale plek voor wie zich helemaal in de watten wil laten leggen terwijl de gezondheid tegelijkertijd een boost krijgt. Rebalancing body & mind is het devies, met behandelingen als detox voetenbaden, kruidenbaden en massages met etherische oliën. Daarnaast zijn er workshops die variëren van ayurveda tot orthomoleculaire therapie en masterclasses met verschillende sprekers die hedendaagse thema’s belichten. De plek bij uitstek om de balans terug te vinden tussen lichaam en geest.

Uitgenodigd bij het TS Health Experience Centre

Afgelopen week was ik uitgenodigd bij het TS Health Experience Centre. Heerlijk midden in de bossen zit dit unieke wellness centrum. Niet alleen voor het lichaam, maar ook de geest wordt aangepakt en het lichaam van binnenuit wordt aangepakt. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt.

Tijdens een lekker voetenbadje werd mij alles verteld over vitamines, ik vertelde over mijzelf, en er werd een goed supplementen advies gegeven. En dit advies kwam echt van iemand die weet waar ze over spreekt, verstand van zaken heeft, en duidelijk is in haar adviezen. Dit zag je ook terug in de korte lezing die wij even daarvoor hadden gekregen over het belang van jezelf vanbinnen te verzorgen.

Bij de yoga ontdekte ik tijdens de introductie dag 3 verschillende soorten yoga die ik nog niet kende. Dit terwijl ik al jaren verschillend yoga doe. De 5 Tibetanen yoga, Nidra Yoga en de andere naam ben ik even kwijt. De 5 Tibetanen yoga vond ik erg ontspannend en ga ik zeker uitzoeken waar ik die zou kunnen volgen, terwijl de Nidra heel rustig leek maar doordat je wat langer in posities blijft hangen en er een soort van oncomfortabele rust komt, gaf die mij ontzettende stress. Mijn hoofd racede alle kanten op en het was echt vreselijk. Dit terwijl de vrouwen uit mijn groepje een totaal andere belevenis hadden. Zij waren in een andere, diepe staat van rust gekomen. Zo apart! Had ik echt ook willen meemaken.

Er zijn 3 thema dagen die je kunt volgen; anti aging, detox en stress. Bij de anti aging kregen we bijvoorbeeld een rozenkwarts steen aangerijkt waarmee je de meest fantastische massages kunt doen op het gezicht. Ik kan je vertellen dat mijn huid er na de massage 10x strakker en frisser uitzag dan ooit. Echt ik weet zeker dat als je dat wekelijks of zelfs dagelijks oppakt je huid zeker geen botox of iets anders extreem nodig zal hebben meer.

gezichts massage rozenkwartz

Ik kreeg ook een VR bril op. Hierdoor kwam ik in een programma waar je verschillende locaties kunt uitzoeken. Het helpt je geest te ontspannen en je even op een totaal ander niveau te tillen. Dit systeem wordt ook gebruikt voor trauma verwerking, en dat is echt wel erg interessant. Een vrij ontspannen manier om stress te verwerken. Zo zat ik even in de bergen van Zwitserland over het landschap uit te kijken, en daarna keek ik een andere locatie waar ik op een boot over de rivieren van Noorwegen (of Canada, er was sneeuw en berghutten)ging varen. Heel apart want het voelt alsof je er echt zit, en je kan zelfs van het wiegen een beetje misselijk worden. Er was ook een hondensleetocht bijvoorbeeld die dan zo wild was dat je echt het idee had dat je heen en weer gegooid werd terwijl je toch echt stil op een stil in een kamer zit. Bizar. Anderen deden ook bij puppies kijken, werden emotioneel bij een gevangen zeehond die loskwam, en zo meer locaties.

Tussendoor hadden we verschillende holistische hapjes en drankjes, een massage, kon je lekker in de tuin zitten of voor de open haard. Heel fijn vond ik de wandeling met 1 van de eigenaren die zo ontzettend veel over de natuur wist te vertellen dat je beseft hoe klein we eigenlijk zijn.

Het was een heerlijke dag, en ik zou zeker aanraden 1 van de dagen eens te bezoeken. Je zit midden op de Veluwe dus als je niet in de drukte weer naar huis wilt kun je ook een lekker hotel pakken en nog even nagenieten van de rust. Hieronder even iets meer over het TS Health Experience Centre.

Holistische benadering bij het TS Health Experience Centre

TS Health Products is de drijvende kracht achter het nieuwe Health Experience Centre. Bezoekers ervaren in een enkele dag hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen – en daar hebben ze de rest van hun leven profijt van. Dagprogramma’s zijn opgezet vanuit een holistische benadering en hebben thema’s als healthy ageing, detox en stress. Behandelingen, consulten en cursussessies worden aangevuld met gezonde voeding: healing yoga gevolgd door een detox lunch, een glaasje kombucha champagne na een heerlijke ontspanningsmassage. Hier vinden gasten de kennis en rust die ze nodig hebben om de balans te herstellen en te behouden. Door te ontdekken dat je met een gezond voedingspatroon de regie over je lichaam terug kunt krijgen bijvoorbeeld. Of dat weloverwogen momenten van stilte en meditatie, ontspanning kunnen brengen in een stressvolle dag.

TS Health Experience Centre; wachtruimte

TS Health Experience Centre; voetenbad ruimte

Lichaam, geest en gezondheid

Ook wie losse behandelingen wil boeken of juist dieper op een onderwerp wil ingaan is in het TS Health Experience Centre aan het juiste adres. Voor een achtweekse Mindfulness cursus of een cursus waarbij een orthomoleculair therapeut en hormoon-expert kennis en adviezen deelt. Daarnaast zijn er webinars te volgen om meer te weten te komen over ayurveda en over voeding als medicijn in relatie tot darmgezondheid. Ook worden er stiltedagen, meditatieworkshops, yoga- en pilatescursussen georganiseerd. Elk retreat brengt nieuwe inzichten over lichaam, geest en gezondheid, met een fit gevoel, een frisse blik en een hoofd vol energie als resultaat. Gasten gaan na een cursus of training altijd met een goedgevulde goodiebox naar huis. Afgestemd op de ervaring, om thuis verder van te genieten.

TS Health Experience Centre (de entree)

Over TS Health Products

Het Health Experience Centre is een zelfstandig onderdeel van TS Health Products. Dit meer dan dertig jaar oude familiebedrijf staat voor optimale gezondheid voor iedereen en biedt uitsluitend producten die puur en eerlijk zijn – de perfecte basis voor het Experience Centre. TS Health Product wordt gerund door de familie Smits en heeft 45 medewerkers. Het assortiment bestaat uit een paar duizend artikelen, waaronder meerdere medische hulpmiddelen. Het bedrijf levert aan alle groothandels in Nederland en België. Zie ook www.tshealthexperiencecentre.nl en www.tshealthproducts.nl.

Tip! Lees ook het leuke blog van Beauty&Books over deze dag!


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang