Hoe maak je wat leuks van een kleine tuin of balkon?

kleinetuin2 - Hoe maak je wat leuks van een kleine tuin of balkon?

Ondanks dat je een kleine tuin of balkon hebt, wil je deze natuurlijk wel sfeervol en gezellig inrichten. Juist bij een kleine ruimte is het belangrijk om deze op de juiste manier te benutten. Hieronder vindt je een aantal tips die je hierbij kunnen helpen, lees je mee?Ik heb nu de mazzel dat ik een normaal formaat tuin heb, maar dat was vroeger wel anders! In ons oude huis moesten wij het met een tafel en een stoel op de galerij doen bijvoorbeeld. Ik deed dan altijd mijn best om toch iets leuks van die ene meter te maken. Ik kon toen ook wel wat tips gebruiken voor een kleine tuin of balkon.

Tips voor een kleine tuin of balkon

Gebruik bloemen en planten

Door het gebruik van bloemen en planten, creëer je een kleurrijke, vrolijke buitenruimte die ook echt als ‘buiten’ voelt. Verzamel de planten en bloemen in verschillende formaten en kleuren potten, waardoor je een mooi effect krijgt.

Een lekkere loungeset

Wat eigenlijk niet mag ontbreken in een tuin of balkon is een zitje. Niets is natuurlijk fijner dan in de zomer buiten genieten van een drankje. Heb je nou geen plek voor een loungeset, probeer dit dan creatief op te lossen. Denk aan een kleine loungeset met 2 stoelen en een tafeltje, of maak zelf een bankje van steigerhout. Vul het bankje of zitje op met gezellige kussens en je kunt hier heerlijk ontspannen met je kleintje bijvoorbeeld.kleinetuin1 - Hoe maak je wat leuks van een kleine tuin of balkon?

Eyecatcher

Kies voor een bepaalde eyecatcher in de tuin of op je balkon, zoals een goede schutting of aparte tegels. Dit vrolijkt de tuin of het balkon meteen op en geeft hem ook wat bijzonders.

Neutrale kleuren

Gebruik naast de planten en bloemen neutrale kleuren. Dit geeft het geheel een rustig effect, vooral wanneer je weinig ruimte te besteden hebt. Gebruik bijvoorbeeld kleuren zoals taupe of beige als kussens op je zitje.

Verlichting

Wat ook zeker niet mag ontbreken, is mooie verlichting. Wanneer het donker is, kun je met verlichting je tuin of balkon optisch groter laten lijken. Breng spotjes aan, of hang een mooi wandlampje aan de muur. Sfeervol to the max!

Speelbak

Natuurlijk wil je kleintje ook lekker kunnen spelen. Om het een beetje overzichtelijk te houden kun je denken aan zo een zitbankje die je open en dicht kunt doen. Daar kan het speelgoed in, en ze kunnen er op zitten een boekje lezen oid. Een klein opblaasbaar zwembadje is ook altijd leuk om in te spelen, en past overal wel.

 

Hopelijk heb je wat inspiratie op gedaan voor jouw tuin of balkon! Heb je zelf nog goede tips, laat die dan zeker achter in de comments.

 

Heb jij een tuin of balkon?

De foto’s van de tuin en balkon zijn van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love