Close
tuin herfstklaar

Met deze 3 tips is je tuin herfstklaar in no time!

We hebben een heerlijke zomer. Wellicht lig je nu zelfs nog op het strand als je dit leest? Toch komt aan al het moois een eind, ook aan deze prachtige zomerse zomer. De herfst is alweer in aantocht, dus is de tijd aangebroken om de tuin klaar te maken voor de herfst.  Maar hoe maak je jouw tuin eigenlijk herfstklaar? Daar vertellen we jou meer over in dit artikel.

Een goede snoeibeurt is belangrijk!

Voordat het echt kouder wordt is het belangrijk om je tuin van een flinke knipbeurt te voorzien. Zo weet je zeker dat jouw planten er volgend jaar weer tegenaan kunnen. Het is belangrijk om je tuinplanten goed te verzorgen ongeacht het seizoen. Snoei daarom al je tuinplanten flink en grondig. Tuinplanten snoei je het beste meteen na de bloeiperiode en conifeerhagen in een puntvorm.  Heb je er geen ervaring mee dan kun je informatie vragen in het tuincentrum of opzoeken op internet. Het is makkelijker als dan je denkt en met een beetje lezen en advies vragen kun ook jij die goede snoeibeurt aan je tuinplanten geven.

zo maak je de tuin klaar voor de herfst

Geef je gras wat lucht!

Helaas is het meeste gras nu droog, tenzij je erg veel hebt gesproeit. Indien je gras erg droog is kan het goed zijn om je gras lucht te geven. Dit kun je doen door het te verticuteren. Je maakt dan een soort kleine gaatje in het gras en je geeft je gras dan wat de ruimte om weer meer vocht op te nemen en te ademen. Je kunt een verticuteermachine heel gemakkelijk kopen bij het tuincentrum. Bij sommige tuincentra zijn er ook huurmogelijkheden informeer daar na. Wil je jouw gazon echt weer mooi hebben? Of wil je de kale plekken weg hebben? Dan kun je het beste in het najaar zaaien, dan is de grond nog warm en neemt de grond het water goed op. In de lente krijg je dan weer een prachtig gazon.

 

Geef koukleumen de warmte!

Niet al jouw tuinplanten vinden kou fijn. Bescherm jouw plantenbakken en tuinplanten, dek deze eventueel al goed af met speciaal plastic of stro. Je kunt ze ook makkelijk in de garage of binnen zetten. In de garage kunnen ze goed aan de temperatuur wennen van buiten naar binnen en daarna kun je ze indien nodig in je huiskamer zetten. Zo zie je maar met een paar kleine oplossingen maak je jouw tuin herfstklaar.

nu is de tijd om de tuin herfstklaar te maken

Tuin vooorbereiden op de herfst doe je met deze tips

vrouw op het gras

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang