Close

De tuin in de winter | Zo ga je lekker buiten zitten!

De dagen worden korter en de avonden worden weer langer. We huppelen nu toch echt richting de winter; en aan hoe koud het begint te worden, kun je het ook echt wel voelen!

Sommigen kunnen na zo’n fantastische zomer en herfst nu al niet meer wachten om weer de lange zwoele avonden buiten in de tuin te zitten met een goed glas rode wijn of een verfrissend glas witte wijn.

Wat het weer betreft zijn we dan ook vreselijk verwent de afgelopen zomer. Er kwam toch ook geen einde aan? Wij moesten zelfs een zweef parasol kopen bij tuinmeubelshop omdat de zon de hele dag gewoon te fel was. Die staat inmiddels opgeslagen voor aankomende zomer, want wat was het fijn! Maar nu moeten we er binnenkort toch echt aan geloven. De temperatuur gaat echt dalen; dat kan natuurlijk ook niet anders want over een maand is het al kerstmis!

Lekker genieten van de tuin in de winter

Maar als je zo ontzettend geniet van lange avonden op je terras, en je kan niet tot de zomer wachten, waarom blijf je dan niet lekker, net als ik, in die vakantie-modus zitten? Ik bedoel: als het frisser is kun je toch óók heerlijk de avonden buiten op je terras genieten? Oké, het glas witte wijn of de kan sangria zou ik vervangen voor een mok gluhwein of heerlijke warme chocolademelk. Lekker dampend met misschien ook nog wel een lekkere dot slagroom erop. Njam…

Maar dat is niet de enige manier om lekker warm te blijven tijdens de lagere temperaturen. Bij deze geef ik je enkele tips hoe ik de frisse winteravonden samen met mijn lief doorkom.

Tip! Lees hier ook over de wintertuin

1 Zachte kussens en plaids

Moet je buiten net zo lekker zitten als binnen op de comfortabele driezitter. Dus staat er bij ons een robuuste loungeset die helemaal vol ligt met de zachtste kussens in gezellige kleuren en printjes. Daarbij liggen een paar grote zachte plaids. Die kun je heerlijk om je heen slaan als je het frisjes krijgt.

2 Zorg voor genoeg haardhout.

Een avondje in de tuin in de winter is niet compleet zonder vuurtje in een vuurkorf of vuurschaal. Dus hout halen bij de bouwmarkt of zelf zagen/kloven en lekker opbranden tijdens de donkere uurtjes buiten. Behalve dat er een heerlijke warmte vanaf komt is het ook ontzettend romantisch.

Weet je wat trouwens heerlijk en mega gezond is? Kastanjes in het vuur gooien. Wel even opletten welke giftig zijn en welke niet. Maar als je de juiste hebt dan zijn ze echt heel hartig en lekker. Vooral als je zo buiten zit ruikt het ook nog eens super lekker.

3 Sfeerlampjes en kaarsen.

De sfeer moet je uiteraard zelf maken, maar gezellige verlichting voegt ook wel iets toe. Tegenwoordig zijn er leuke lichtbolletjes te koop bij onder andere de intratuin. In energie besparend led en ook nog eens in mooi warm wit!

Zo geniet ik dus ook van de lange winteravonden op mijn terras in de tuin. Je vindt het misschien kneuterig, maar dat is toch juist heerlijk! Om samen na een drukke werkdag lekker kneuterig tegen elkaar aan te kruipen en op de bank te hangen.

Er gaat volgens mij dan ook niets boven een winteravond samen wegzakken in de heerlijkste kussens, in de tuin in de winter, met een groot plaid om ons heen met in onze handen een kom warme chocolademelk. En dat allemaal bij het geknisper van het brandende hout in de vuurkorf…

Lekker in de tuin in de winter

Marshmallows

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang