Close

Tijd om de tuin klaar te maken voor de lente; 7 tips!

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Of je nu een kleine tuin hebt of een groot terras, er zijn altijd een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin er weer fris en fruitig uitziet. Hieronder vind je 10 tips om je tuin klaar te maken voor de lente.

1. Haal alle bladeren en takken weg is het eerste wat je doet om de tuin klaar te maken voor de lente!

Een van de eerste dingen die je kunt doen om je tuin klaar te maken voor de lente, is het opruimen van al het blad en de takken die er liggen. Dit zorgt ervoor dat je tuin er weer netjes en opgeruimd uitziet en het maakt het ook gemakkelijker om de tuin te onderhouden. Als je tuin groot is, kun je overwegen om een bladblazer te gebruiken om het werk wat sneller te kunnen doen.

2. Maak je tuinhuisje of schuur schoon

Een andere taak die je kunt doen om je tuin klaar te maken voor de lente, is het schoonmaken van je tuinhuisje of schuur. Het is belangrijk om deze ruimtes schoon te houden omdat er anders spinnen, mieren en andere kleine insecten kunnen gaan wonen. Haal alle spullen uit de ruimte en maak de muren, vloeren en planken schoon. Als je een ruim tuinhuis hebt, kun je er ook voor kiezen om de muren en/of vloer te verven. Dit is een goede manier om je tuinhuisje een nieuwe look te geven. Wie weet kun je er zelfs een bankje in kwijt om lekker te kunnen lezen of rustig te werken bijvoorbeeld.

Tip: lees hier over de she-shed!

3. Plant nieuwe bloemen en planten

Een van de leukste dingen bij de tuin klaar te maken voor de lente is dat je nieuwe bloemen en planten kunt planten. Kies voor bloemen en planten die geschikt zijn voor het klimaat in jouw regio. Als je niet weet welke bloemen en planten geschikt zijn, kun je altijd een tuincenter of tuincentrum bezoeken. Ik ben zelf vrij slecht met planten onderhouden maar de onkruid planten doen het prima! Ik heb het dan over de munt, rozemarijn, tijm of de passieflora (prachtige bloemen!). Het ruikt dan ook meteen naar de zomer op vakantie!

4. Zorg voor een goede drainage

De drainage in je tuin is erg belangrijk. Als de drainage niet goed is, kan er water in je tuin blijven staan en dat is niet goed voor de planten. Als je tuin vlak is, kun je overwegen om drainagebuizen te plaatsen. Als je tuin een helling heeft, is het belangrijk te zorgen dat er geen takken of andere obstakels in de weg liggen. Leg je tuin niet vol met tegels. Houdt wat van het groen over, dit is beter voor de afvoer en houdt de staat van de tuin gezonder.

5. Geef je tuin een goede bemesting

Een ander belangrijk aspect om de tuin klaar te maken voor de lente is een goede bemesting. Dit is belangrijk omdat je tuin dan gezond blijft en mooi groeit. Er zijn verschillende soorten bemesting die je kunt gebruiken. Kies een bemesting die geschikt is voor de planten en bloemen in je tuin.

6. Tijd om de tuin in te richten!

Met mooi weer kan ik uren in de tuin zitten. De parasol op, laptopje erbij, wat te drinken en ik schrijf mijn beste blogs. Onze tuinset was goedkoop en niet van al te beste kwaliteit. Dit jaar zijn we dus op zoek naar een nieuwe, en daar hebben we de volgende tips voor gekregen om niet weer een miskoop te doen en zo de tuin klaar te maken voor de lente!

1. Kies voor comfort:

Ga voor tuinmeubelen die comfortabel zitten. Dit is vooral belangrijk als je de tuinmeubelen voor langere tijd wilt gebruiken.

2. Kwaliteit:

Tuinmeubelen die van goede kwaliteit zijn, gaan veel langer mee. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubelen die gemaakt zijn van aluminium of teak. Ga ook voor een echte buitenbank en denk niet dat een gewone bank het ook wel prima buiten doet. Hier kun je door het vocht snel schimmel van krijgen.

3. Kies voor een goede prijs-kwaliteitverhouding:

Tuinsets hoeven niet duur te zijn om van goede kwaliteit te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een tuinset van een bedrijf als Latour tuinmeubelen.

4. Tuinmeubelen hoeven niet saai te zijn.

Neem een stijlvolle tuinset met een mooi design.

5. Kleur en stijl

Ga voor een tuinset die qua kleur en/of stijl bij je tuin past.

6. Let op dat een tuinset die gemakkelijk te reinigen is.

Je wilt geen dure middelen moeten te gebruiken, of iemand inhuren om het voor je te doen nadat je kind zijn vette vingers aan je bank afveegt.

7. Waterproof

Je zult versteld staan hoeveel tuinsets niet helemaal waterdicht zijn en je na een regenbui bij het grofvuil kunt zetten..

8. Verandering

Ben je zoals ik nogal van het veranderen, let dan op dat je de tuinset wel zelf kunt verplaatsen.

9. Safety!

Veiligheid voorop  dus ga voor een tuinset die voldoet aan de geldende safety standards.

7. Tijd om de BBQ weer uit het stof te halen!

Denk je aan de tuin, dan denk je automatisch weer aan die heerlijke BBQ’s, lange avonden, veel wijn… Ik kan alvast niet wachten! Als bonus daarom in dit blog ook nog even 10 aanraders voor een nieuwe BBQ!

Weber Go Anywhere

Dit is de perfecte barbecue wanneer je niet veel ruimte hebt. Het is een kleine barbecue, maar wel met de bekende Weber kwaliteit. Perfect voor op je balkon, in een kleine tuin of voor mee op vakantie!

Weber Master Touch

Misschien wel een van de bekendste barbecues: de Weber Master Touch. Een houtskool barbecue van perfecte kwaliteit. Dit is een grotere barbecue, welke dus goed past bij een gezin of wanneer je regelmatig vrienden te eten krijgt. Ook staat Weber bekend om de vele accessoires die je erbij kunt kopen, zoals een thermometer voor een perfect stuk vlees.

Weber Pulse 2000

Ook dit is een fijn model van Weber. Het grote verschil is dat de Weber Pulse 2000 elektrisch is, wat natuurlijk ontzettend gemakkelijk is. Je kunt gelijk aan de slag! Liever een kleiner formaat? Dan is er ook de Weber Pulse 1000.

Weber Smokey Joe Premium

Ook de Weber Smokey Joe Premium is een kleine houtskool barbecue, welke je door het handvat gemakkelijk mee kunt nemen. Dit is dus ook een erg geschikte barbecue voor een balkon, voor mee op vakantie of tijdens een etentje in het park of een andere locatie.

Bigg Green Egg

Ook dit Kamado model ken je vast wel: de Bigg Green Egg. Deze barbecue heeft een mooi uiterlijk, waardoor hij perfect staat in je tuin. Ook is de Bigg Green Egg het hele jaar te gebruiken, waardoor je ook in de winter een lekker stuk vlees kunt bereiden. De Bigg Green Egg is er in verschillende formaten.

Weber Q2400 Stand

Op deze elektrische barbecue van Weber kun je voor wel 10 personen bakken. Je kunt hem gemakkelijk aansluiten door de stroomkabel van 1,8 meter. Geen gedoe dus met verlengkabels!

Gusta BBQ King Smoker

Deze kleine smoker van Gusta is perfect van het roken van vlees en vis, maar ook voor het standaard grillen. Ook dit is een klein formaat, welke dus ook goed mee kan op vakantie. Leuk voor tijdens een kampeervakantie!

LotusGrill

De LotusGrill is een tafebarbecue. Hij is voorzien van een luchtcirculatiesysteem, waardoor er minder rookvorming ontstaat. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of voor op vakantie.

Boretti Carbone

Wil je liever een grotere buitenkeuken? Dan is de Boretti Carbone perfect voor jou! Deze houtskool barbecue staat bekend om het vlak waar de kolen op liggen. Deze kan gemakkelijk hoger of lager worden gezet, zodat de temperatuur aangepast kan worden op het gerecht. Zo maak jij de lekkerste dingen!

Barbecook Siesta 310

De Barbecook Siesta 310 is een grote buitenkeuken op gas. Deze barbecue is geschikt wanneer jij vaak voor veel mensen barbecuet, bijvoorbeeld tijdens feesten of met een grote familie. De branders zijn gemakkelijk aan te zetten, waardoor deze barbecue ook erg fijn is in gebruik.

Voor nu alvast veel succes met de tuin klaar te maken voor de lente!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang