Met deze tips heb je tegen de lente weer een prachtige tuin

lente tuin - Met deze tips heb je tegen de lente weer een prachtige tuin

De lente is alweer om de hoek! Ik ben vorig jaar veel te laat begonnen om mijn tuin in orde te maken. Daardoor was hij pas tegen de zomer een beetje aantoonbaar. Dit keer begin ik lekker op tijd, zodat er tegen de lente al een heerlijk tuintje is om in te zitten.

Schoonmaken

De tuin ziet er over het algemeen in deze tijd een beetje zielig en rommelig uit. Blaadjes, onkruid, van alles. Ook al gaat het waarschijnlijk nog vriezen, nu is wel de periode om vast aan de slag te gaan.

Flink even vegen maakt al een groot verschil. Trek al het onkruid er uit en verwijder oude groente of fruit dat het op de een of andere manier toch heeft overleeft in de winter. Zo maak je weer ruimte voor al het nieuwe wat moet groeien. Of juist de plantjes die wat langer dan 1 jaar meegaan.

Verzorg de aarde

Zorg dat je de aarde lekker bedekt met met bijvoorbeeld organische mest. Verzorg de aarde echt even met genoeg water en haal alle zooi eruit. Als de grond lekker vochtig en goed verzorgt is kun je het bedekken met een grond bedekker van bijvoorbeeld bamboe. Dit houd het onkruid tegen en beschermt de grond. Laat wel wat ruimte over anders krijgt je dat de boel verrot.

Tijd om te planten

Nu al? Nou niet alles natuurlijk, je moet wel even goed letten welke wanneer gepland moet worden. Maar veel moeten nu al gepland worden om pas iets van zich te laten zien in maart ergens. Ook die mooie planten die tegen de schutting bijvoorbeeld opklimmen kunnen vaak al januari/februari gepland worden. We hebben ook wel een echt heel milde winter nu, dus dat is voor de plantje sook erg fijn. Bij het kopen van planten denk dan ook eens aan planten die een paar jaar mee gaan in plaats van elk jaar alles nieuw te kopen. Veel moestuin plantjes moeten eerst binnen gekweekt worden, let ook daar even op wanneer je zou moeten beginnen als je in de lente alvast wat leukst wilt.

De tuin inrichten

Met een beetje mazzel staan nu alle tuin artikelen nog wel in de sale. Een goed moment om vast te gaan kijken voor het mooie weer begint, en dat alles weer 3x zo duur is. Denk aan een leuke bank met gave kussens, een mooie grote tafel voor de diners in de tuin. Of misschien wel een nieuwe BBQ. Ook kun je even kijken naar de schutting. Staat die nog recht of is hij oud en verpest hij het hele aanzicht van de tuin?

Je kunt met een schutting echt het hele aanzicht van de tuin veranderen. Ga je hem helemaal aankleden met klimplanten voor een romantische look, of bijvoorbeeld voor een nieuwe laag verf en weer even goed rechtzetten? En een Composiet schutting is juist weer mooi strak en modern. Een composiet tuinscherm geeft een mooie minimalistische look aan de tuin. Vooral in combinatie met mooie bloemen of weer een strak betegelde tuin heb je al heel snel een strakke tuin.

Ik ben benieuwd wat jij voor tuin hebt? Ben jij al begonnen in de tuin?
Met deze tips heb je tegen de lente weer een prachtige tuin - Met deze tips heb je tegen de lente weer een prachtige tuin


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love