Nu de ergste kou achter de rug is, beginnen we langzaam te denken aan het voorjaar. Genieten van een kop koffie en de eerste lentezon in de tuin, een heerlijk vooruitzicht. Na een winter met regen, sneeuw en storm, is er wat werk aan de winkel om je tuin lenteklaar te maken. Lees hier handige tips om je tuin lenteklaar te maken.

 

Tip 1: Besteed aandacht aan je zonwering

Na twee seizoenen rust, gaat je zonwering in de lente weer aan de slag. Voordat het zover is, is het goed om aandacht te besteden aan je zonnescherm. Check afhankelijk van je type zonwering of het draaisysteem en de motor het nog goed doen. Is je zonwering toe aan een schoonmaakbeurt? Er zijn speciale schoonmaakmiddelen te koop die geschikt zijn voor jouw type zonwering. Schoonmaken met een lauwwarm water en groene zeep is ook een goede manier.

 

Tip 2: Ga aan de slag met een borstel en een doek

Er zijn genoeg dingen die tijdens de herfst en de winter stoffig zijn geworden. Ga daarom bewapend met een borstel en een stofdoek de tuin in. Kozijnen vangen bijvoorbeeld veel zand en stof, of je nou houten of stalen kozijnen hebt. Neem ook je tuinmeubilair onder handen en vergeet de balk van je zonwering niet.

Tip 3: Controleer je bestrating

Door de temperatuurverschillen van afgelopen winter, is het mogelijk dat er tegels gebroken zijn. Om te voorkomen dat je over een uitstekend stuk tegel struikelt, is het verstandig om de tegel te vervangen of weer egaal te leggen. Ook het verwijderen van mos en aanslag op je bestrating is onderdeel van het lenteklaar maken van je tuin. Mos en aanslag staat niet alleen minder mooi, het maakt je tegels ook glad. Hoe je deze aanslag van je bestrating verwijdert is afhankelijk van het type bestrating. Bij klinkers werkt het vaak om met groene Biotex aan de slag te gaan.

 

Tip 4: Ruim flink op

Na een lange winter is je tuin ook toe aan een flinke opruimbeurt. Haal losse takken weg en geef je potten een opfrisbeurt. Haal een bezem over de verharde delen van je tuin en hark je gazon netjes aan. Zo geef je je tuin een frisse en opgeruimde look. Nu zie je wat je eventueel nog mist en hoe je je tuin verder opleukt.

 

Tip 5: Ga los met planten en snoeien

Voorjaar betekent dat alles in je tuin weer lekker gaat groeien. Bij het lenteklaar maken van je tuin is het ook belangrijk dat je de juiste planten snoeit. Denk bijvoorbeeld aan siergrassen, rozen, clematis en de vlinderstruik. Weet je niet welke planten in de tuin je wanneer moet snoeien? Op het internet zijn veel goede snoeikalenders te vinden, waardoor je precies weet wat je wanneer snoeit. Ideaal!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love