6x De tuin voorbereiden op de lente

6x De tuin voorbereiden op de lente

Ziet jouw tuin er na een lange winter wat slechter uit door slijtage? Nu de lente aanbreekt en het weer warmer wordt, is dit het perfecte moment om de buitenruimte op te fleuren. Lees onze beste tips om jouw tuin dit voorjaar nieuw leven in te blazen.

Creëer een gezellige zitruimte

Geen tuin is compleet zonder stijlvolle stoelen of een heerlijke loungeset. Een goed geplande zithoek creëert een sociale ruimte voor barbecues en tuinfeesten en biedt ook een comfortabel toevluchtsoord waar je achterover kunt leunen, ontspannen en genieten van de zon.

Bereid je voor op de komst van de lente en de zomer door je tuinmeubilair te upgraden. Of je nu wilt chillen of aan entertainen bent, een comfortabele loungeset of buitenbank past perfect in elke tuin.

Weg met het onkruid

Als je tuin een beetje verwaarloosd is, is de eerste stap het opruimen! Haal onkruid of dode bloemen eruit, snoei overwoekerde struiken weg, maai het gazon en onderhoud het gazon met gazonmest. Veeg afgevallen bladeren op en schrob het terras of balkon schoon. Daarna heb je de perfecte basis om een prachtige buitenomgeving te creëren.

Denk aan buitenverlichting

Buitenverlichting zorgt voor een heerlijke sfeer en laat je in het donker van je tuin genieten. LED-verlichting en kerstverlichting kunnen langs hekken worden geregen om een ​​ontspannen en romantisch gevoel te creëren.

Voor een snelle en gemakkelijke verlichtingsoplossing zijn lantaarns een uitstekende keuze voor in de tuin. Stip er een paar rond je terras of plaats er een in het midden van een eettafel voor een zachte gloed.

Creëer een eethoek in de buitenlucht

Naast een ontspannende zithoek, wil je misschien een ruimte overwegen waar je net gasten buiten kunt eten.

Update de buitenruimte met een eigentijdse tuinset. Een bistrotafel is perfect voor kleine terrassen en vormt een stijlvolle setting voor zonovergoten lunches en diners. Als je graag feestjes organiseert, overweeg dan een grotere opstelling met zes tot acht stoelen voor het hele gezin. Of een picknicktafel! Gezellig!

6x De tuin voorbereiden op de lente

Fris bloembedden op

Struiken bloeien misschien nog niet, maar je kunt een vleugje kleur aan de buitenruimte toevoegen door enkele lentebloemen te planten. Zelfs een terras of kleine buitenruimte kan profiteren van enkele potten met felgekleurde bloemen.

Krokussen, narcissen en tulpen zijn allemaal geweldige keuzes voor deze tijd van het jaar.

Voeg een paar stijlvolle accessoires toe

Geef je tuin een beetje persoonlijkheid met enkele stijlvolle accessoires. Een opvallende bijzettafel zal je terras of balkon opfleuren en is ook een handige plek om drankjes neer te zetten tijdens een borrel.

Kussens zijn een makkelijke manier om kleur en patroon aan een buitenruimte toe te voegen en kunnen naar binnen worden gebracht als het weer omslaat. Ten slotte zal een rustieke vaas van gerecycled glas een stijlvol middelpunt zijn voor een eettafel buiten.

Met onze tips voor het vernieuwen van je tuin, ben je klaar om te ontspannen wanneer de Nederlandse zomer aanbreekt.


Lees ook:

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like