Tover je tuin om naar winterwonderland

Heerlijk genieten in de tuin of niet? En jij neemt je ook vast voor dat dit jaar we wat langer van de tuin gaan genieten? Nou dat kan met deze tips voor de tuin winterwonderland!

Geen saaie tuin meer!

Zodra het kouder wordt verpieteren meeste kleurige bloemen, het kruidentuintje is uitgebloeid, de tuinset en speelgoed staan er treurig bij. Maar dat is dus helemaal niet nodig.

saaietuin5
Zo heeft een vriendin van mij het in de tuin!

Weg met de grauwe kleuren

Als eerste heb je kleur nodig in de tuin, helemaal op die nare grauwe dagen. Dit kun je heel erg simpel oplossen met een tuinposter. Je zoekt een mooie foto van de zomer waar je erg blij van word, of juist een echt winterse foto en die laat je uitprinten. Ze zijn weerbestendig, dus als je hem ook nog zo hangt dat als je uit het raam kijkt, je hem ziet hangen, dan krijg je meteen dat vakantie gevoel.

Weet je wat ook heel fijn is? Een kachel in de tuin. Wij hebben hierdoor zelfs in de winter nog lekker in de tuin kunnen zitten. Het heeft echt wel wat romantisch om samen onder een deken met warme chocomel bij de open haard te zitten.

Voor het stoken kun je pellets gebruiken. Dit zijn een soort van blokjes van oud fijngemalen hout en zaagsel samengeperst. Pellets zijn CO2-neutraal, erg zuinig en het asgehalte is na verbruik minder dan 0,6%. Dit resterende as kun je later als compost weer in de tuin gebruiken. Het is een enorme warmte bron. Kun je binnen ook zelf stoken dan is dit zeker een aanrader want het scheelt je echt honderden euros in de kosten met normaal stoken. Het is super groen en een stuk milieu vriendelijker dan wat we nu eigenlijk gebruiken. In landen als België en Duitsland wordt dit al langer gebruikt, wij lopen hier wat het nieuwe stoken betreft wel een stukje achter.

Wintertuin voor de kinderen

Heb je voor de kinderen een speelhuisje in de tuin? Als je 4 palletten in een vierkant tegen elkaar aanschuift, en daar het huisje neerzet, loopt er geen water in. Hang gezellig wat gordijntjes voor de raampjes (tegen de tocht) en leg er wat kussens in. Zo kunnen ze toch lekker buiten spelen.

Zodra het goed begint te vriezen, kun je het zwembadje weer uit de opslag halen. Die vul je met een klein laagje water, ongeveer 15 centimeter, en laat het een paar dagen goed hard dichtvriezen. Leuk om lekker op te glijden en voorzichtig de eerste schaatsbewegingen te leren. saaietuin2

saaietuin3

saaietuin

Bloemen in de winter?

Ook als het heel koud en nat is kun je nog steeds planten in je tuin hebben. Wat dacht je van de helleborus, de winterbesjes, of de Camelia bijvoorbeeld? Zo kun je ook een prachtig kerstboeket op tafel zetten. Ik vind de winterheide ook erg mooi.

Dan heb je een leuke kleurige tuin waar je op een droge dag toch nog met veel plezier kunt zijn, en de kinderen lekker kunnen spelen.

Ik krijg bijna zin in de winter!

Tover de tuin om naar winter wonderland

Ambiance fire evening in the garden in the elegant fire pit.


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. De tuin in de winter | Zo ga je lekker warm buiten zitten!

  […] Tip! Lees hier ook over de wintertuin […]

 2. Judith

  Ja he? En de zomer is altijd sneller voorbij dan de winter in mijn ogen, zo kunnen we het nog een beetje uitstellen

 3. Nicole Orriëns

  Bloemen in de tuin vind ik prachtig. Fijn dat dit toch ook mogelijk is in de winter. Dat onthoud ik alvast.

 4. mamavanguusjeensaar

  Mooie tuin zeker in de winter

 5. Kralenkwarts - Armande

  Ik ben op dit moment niet echt in winterstemming, maar zo’n fleurige foto van bloemen lijkt me erg leuk juist middenin de winter.

 6. bob

  Inmiddels al 2018, maar nog steeds relevant voor mij in jauari 🙂 Bedankt voor het leuke artikel!

%d bloggers liken dit: