Ga jij liever niet uit huis en ben jij op zoek naar tuinmeubilair?

Er zijn allerlei redenen denkbaar om liever niet te shoppen in een fysieke winkel. Misschien ben je wat huiverig geworden om je tussen mensenmassa’s te begeven, in verband met de coronapandemie. Of wellicht heb je bepaalde winkels niet in je directe omgeving en wil je niet te ver reizen. Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het je aan de tijd ontbreekt om even lekker rustig in winkels rond te kijken.

In dat geval is online shoppen een prima optie. Zelfs tuinmeubilair kun je heel goed op die manier aanschaffen. Als je online tuinmeubelen bestellengaat, zijn er echter wel wat zaken om extra goed op te letten.

Maak eerst een tekening

Het belangrijkste advies bij het online bestellen van tuinmeubelen is goed te letten op de afmetingen. Die staan altijd duidelijk in de specificaties van de producten en dat is natuurlijk niet voor niets.

Het zou zonde zijn als je uiteindelijk de perfecte tuinstoelen gevonden hebt en ze blijken vervolgens niet goed op je terras te passen. Het advies luidt dan ook om altijd eerst een tekening op schaal te maken. Dat gaat het gemakkelijkst door ruitjespapier te gebruiken, maar ook online zijn diverse tools te vinden om je droomtuin te tekenen.

Vervolgens is het een kwestie van de meubelen in de tekening zetten en bekijken of alles past zoals je het voor ogen had. Denk daarbij niet alleen aan de zitmeubelen, maar ook aan de tuintafel, een eventuele parasol en andere objecten die je wilt plaatsen om zo comfortabel mogelijk te genieten in eigen tuin.
Tuinmeubelen

Materiaalkeuze

Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maken. Wanneer je een set gaat aanschaffen, is het zaak om goed na te denken over het materiaal. Er zijn tuinmeubelen van rattan, wicker en kunststof, maar ook van hout en aluminium.

Elk materiaal heeft een andere uitstraling en vraagt om een ander soort onderhoud. Een tuinstoel die is gemaakt van rattan vraagt om meer onderhoud dan een tuinstoel van hout.

Het rattan (of polyrattan) is een gevlochten materiaal, daardoor kan er gemakkelijk vuil in het vlechtwerk ophopen. Je zult dat met een vochtige doek en/of een stofzuiger moeten verwijderen om de meubelen mooi te houden.

De keuze voor de materiaalsoort is natuurlijk heel persoonlijk. Het is wel goed om er even bij stil te staan voordat je tot aankoop overgaat.
Tuinmeubels


Lees ook:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like