Al toen wij in verwachting waren zeiden wij tegen elkaar, we nemen ons kindje overal mee naar toe en blijven ook gewoon lekker uit eten gaan. En ja dat deden we ook, maar het werd wel steeds minder. En dan toch maar die oppas regelen, want ja uitgebreid uit eten met een baby en later peuter
is toch niet altijd even handig.
Toen kwam ook nummer 2 en inmiddels nummer 3. Uit eten gaan we nog wel, maar we zijn wat kieskeuriger met het kiezen van een plekje. Want een uurtje of 1,5 is nog leuk maar langer dan dat dan moet er wel “vervelingsmateriaal” mee natuurlijk. Maar ook dat is niet altijd gegarandeerd succes, die autootjes vallen namelijk altijd op de grond. De tablets staan net iets te hard en de kleurtjes worden niet eerlijk verdeeld.
Hopelijk klinkt dit bekend en is dit niet alleen hier een
struggle..
Bij Carstens aan tafel
Toen ik de uitnodiging zag voor Carstens Aan tafel event las, dacht ik dat dit wel eens een goede oplossing zou zijn. Maar sceptisch als ik ben, was ik toch wat nerveus toen we met 3 kinderen de mooie brasserie binnen kwamen lopen. De één wilde gelijk spelen in het speelhoekje, de ander dook direct op de stiften af. Even werd er gespeeld voor de kinderen opgehaald werden door niemand minder dan de chef himself.
Met een echt kinderschort om zag ik hun gezicht al direct stralen. Jaja deze past stukken beter dan het schortje dat mama in de kast heeft liggen zie ik ze al denken. Als echte mini chefs lopen ze naar de tafel waar 2 kisten uitgestald staan. Vol met verse producten uit de zee. Vol enthousiasme en
nieuwsgierigheid zie ik de kinderen genieten. Ze vinden het geweldig om te leren over waar ons eten vandaan komt en dat wij in Nederland veel lekkers hebben.
Even later mogen zij zelf ook koken, een gerechtje voor papa & mama. Ze doen hun uiterste best en volgen de aanwijzingen nauwlettend!
Ondertussen worden wij verwend met een glaasje wijn en rust aan tafel, geen straf dit. Wij kunnen op ons gemakje even genieten van de ambiance en bijkletsen terwijl de kinderen ook genieten.
Koken met kinderen
Tot ze daar ineens aan komen lopen met hun zelfgemaakte en overheerlijke garnalen cocktail, garnalen van Hollandse bodem natuurlijk, in een slablaadje opgediend door de liefste chefjes. Voor mij het allerlekkerste voorgerechtje ooit! We proeven namelijk de liefde die in het
voorgerechtje zit terwijl ook de kinderen aan het genieten zijn van hun eten.
Zodra zij klaar zijn met eten kunnen wij nog even rustig verder eten. Zij mogen namelijk weer even spelen voor de smaaktest begint. Aan entertainment geen gebrek!
Smaaktest?
Jazeker! Een echte smaaktest. Er worden op de tafel voor de kinderen namelijk 5 gekleurde bakjes weggezet en in het midden 5 bakjes met verschillende soorten fruit. In elk bakje bij de kinderen zit een stuk fruit van tafel gemengd met kleurstof, dus de kleur verraad de smaak niet. Lastig is dit!! Want de appel is geel, maar de mango ook. Wat proef je nu?
Alle kinderen doen fanatiek mee en hebben bijna alle smaken goed! Natuurlijk word er tussendoor nog even geproefd, want tsja zo doet een echte chef dat he?!
Terwijl zij leren over o.a. hoe de vruchten groeien komt voor ons het hoofdgerecht op tafel. Wederom ontzettend lekker! Zowel de presentatie als de kwaliteit van het eten is perfect in orde.
Als de kinderen klaar zijn met de test mogen zij weer aan de slag. Dit keer voor zichzelf, een dessert. Dit is natuurlijk het allerleukste gedeelte. Ze nemen snel plaats op hun krukjes en worden omringd door lekkers en mogen hier hun eigen kunstwerk van maken.
Als zij aan tafel komen komt er ook voor de ouders een dessert aan tafel. Gelukkig maar! Want ik wilde net een hapje proeven van het bordje van mijn zoontje, het ziet er zo ontzettend lekker uit. Dan is het tijd om samen te eten en te genieten. Want hoe mooi zien die bordjes er uit?!
Dochterlief herinnert mij eraan dat ik wel een foto moet maken van haar toetje, want ze heeft er echt haar best op gedaan en wil dit aan iedereen nog laten zien. Dat doen we dan ook maar. Vol trots leggen ze nog een keer uit wat ze precies allemaal mochten doen en waar ze voor gekozen hebben op hun bordje. Glimmende oogjes van begin tot eind.
Nagenieten!
Natuurlijk zijn de kinderen eerder klaar maar dit is vandaag absoluut niet erg, er word namelijk niet verwacht dat zij blijven zitten want ze worden verwacht op de dansvloer. Papa en mama genieten nog even na met een hapje ijs en een toefje slagroom terwijl ook zij met volle teugen genieten.
Tijdens ons gesprekje met de chef, Maik Kuijpers, leren we meer over zijn plannen. Om de kinderen meer te willen betrekken bij het eten. Waar komt het vandaan en wat kun je ermee? Er zullen steeds meer van deze familie uitjes komen en ook uitgebreider. Wij zijn in ieder geval overtuigd en komen zeker nog eens terug. Ook zullen we thuis de schortjes nog vaak gebruiken. Want nu ik weet dat zij zo lekker kunnen koken, mogen ze mama zeker vaker helpen in de keuken!!
Als ik mijn zoontje op bed leg hoor ik hem zeggen: “Mama weet je dat we in Nederland veel verschillende visjes hebben? We hebben platvis en ronde vis en zelfs zo’n glibberige octopus! En die man waar wij mee gingen koken, de chef meneer, die zegt dat we dat ook gewoon kunnen opeten!”…
Zo simpel kan het zijn! Leren over eten, doet eten.
Boek dus snel jouw plekje bij Carstens Brasserie en ervaar dit ook met jouw gezin!
Groetjes van Naomi