Mmm lekker extra verse sapjes met een Vacuümblender

Nog niet zo lang geleden was ik niet zo een fan van sapjes en smoothies. Maar door dat ik veel meer ben gaan sporten, kwamen die vanzelf. Dat ik dus een vacuümblender van Ozen mocht proberen was dus extra leuk! Lees snel mee om te weten waarom ik niet meer terug wil naar een originele blender…

Wat is een vacuümblender?

Een vacuümblender is in principe gewoon een lekkere smoothiemaker. Wat hem zo speciaal maakt is dus de vacuüm. Het werkt hetzelfde, je doet lekker fruit en bijvoorbeeld sojamelk in de kan en draait hem dicht. Je zet hem in de blender en doet de deksel erop. Er zit een automatische knop, en een vacuüm knop op. Ik gebruik zelf de automatische knop, want vind die het handigst.

Het apparaat zuigt dan als eerste al de lucht uit de kan. Je ziet echt je melk omhoog borrelen, terwijl er nog niet geblend wordt of iets. Dan als al het lucht eruit is, dan gaat hij pulseren en uit eindelijk echt mixen. Er zitten speciale luchtdopjes op de blender en op de kan. Die moet je eerst even omhoog trekken voor je het open doet. Dat is het laatste beetje extra lucht wat je eruit haalt.

Waarom is dit zo goed?

Zoals je het leest klinkt het natuurlijk alleen als extra werk, maar dat valt echt heel erg mee. Het voordeel van een smoothie gemaakt in een vacuümblender is dat je smoothie langer goed blijft, veel meer vitamines en vezels vasthoudt, en het veel beter gemixt wordt. Je weet toch bij een gewone smoothie als je het even laat staan dan zie je water aan de onderkant en de rest aan de bovenkant? Dat is bij deze dus niet het geval.

De kleur is veel intenser, en de smoothie veel rijker. De smaak is ook echt anders, oftewel veel meer smaak. Je moet wel even opletten dat je iets meer vocht dan normaal toevoegt, want het is echt wel wat dikker. Als je de smoothie in de speciale vacuümbeker bewaart (en ook gewoon in een fles heb ik getest) blijft de smoothie gewoon precies zo van smaak, kleur en textuur als wanneer je hem net vers hebt gemaakt. Ideaal voor de drukke vrouw dus, je maakt 1x per week een aantal smoothies, bewaart het in flesjes en je hebt de hele week verse smoothies.

De Ozen vacuumblender verkrijgbaar bij @Slowjuice.nl

Smoothies zijn super!

En niet alleen smoothies, maar ook lekker verse soepen of baby puree kun je hier in maken. Meer smaak, meer vezels en meer vitamines. Zelfs mijn dochter die smoothies echt goor vind stond gisteren even lekker een smoothie van ananas met sinaasappel te maken. Toch wel lekker! Mijn man neemt er in de ochtend lekker 1 mee naar zijn werk.

Ook als je zoals ik echt op je vezels moet letten en op dieet bent zijn smoothies echt perfect. Ik maak ze dus niet met volle melk, maar met soja melk of havermelk. Maar dat is meer omdat ik niet goed tegen gewone melk kan. Ik ben niet altijd zo een ster met genoeg groente en fruit, dus dan is zo een smoothie gewoon een uitkomst. Helemaal dus deze omdat de vezels wel goed blijven, en dat is het hele idee achter fruit eten.

Goed voor je darmen, daarmee ook je huid en je voelt je beter als alles goed werkt in het lichaam. Meer energie en beter slapen. Alles werkt natuurlijk met elkaar samen.

Lekker smoothies maken!

Mijn favoriete smoothies

Ik heb inmiddels al wat recepten uitgeprobeerd maar mijn favorieten zijn:

 1. Papaya, mango, ananas en havermelk . Je kunt de fruitmix gewoon in de diepvries vinden bij de Jumbo!
 2. Aardbei, zwarte bes, bramen, en kersen met sojamelk
 3. Ananas, kokosmelk (nee ik doe er echt niet altijd rum bij)
 4. Selderij, aardbeien, zwarte bessen en sojamelk
 5. Gazpacho! Heerlijk komkommer, knoflook, rode paprika, tomaten, olijfolie en water. Er hoort ui in, maar daar ben ik allergisch voor. Echt een super drankje! Helemaal als je niet lekker bent of zoals wij nu met de griep zitten.
  Om even duidelijk het verschil aan te geven tussen een reguliere smoothie en 1 met de vacuümblender . Links is met de vacuümblender en rechts een gewone.
  Om even duidelijk het verschil aan te geven tussen een reguliere smoothie en 1 met de vacuümblender . Links is met de vacuümblender en rechts een gewone.

  Na 24 uur in de koelkast.. rechts is een reguliere smoothie, links is met de vacuümblender. Wat een verschil he??

Ik ben echt helemaal fan, en zal binnenkort wat recepten schrijven voor in de blender. Wat vind jij echt lekker? En ken je de vacuümblender al?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

9 thoughts on “Mmm lekker extra verse sapjes met een Vacuümblender

 1. Ze verzinnen tegenwoordig ook van alles he haha! Ik drink mijn smoothie altijd direct, dus ik denk niet dat ik er wat aan heb. Heb thuis de Nutri Bullet en die beweerd ook alles super te doen 😁

 2. Wat een handig apparaat. Ik eet meestal gewoon fruut. Vind t zo n gedoe ook met schoonmaken

 3. Mooie apparaat, al ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies en fruitsapjes. Je kan beter gewoon een stuk fruit eten.

 4. Hmmm… ik krijg helemaal zin in een lekkere smoothie!😍🍉

 5. Klinkt heerlijk! Ik zou deze ook wel willen hebben, ook omdat het apparaat zo veelzijdig is

Comments are closed.