Het is Disney weer gelukt! Na Elsa en Anna was het natuurlijk bijna onmogelijk om zo een geliefde hoofdrolspeelster te vinden, maar Moana is weer zo een prachtig en dapper meisje! Vaiana is haar verhaal.

Vaiana

3000 Jaar geleden, de beste zeilers in de wereld reisden de Pacific over, om de vele eilanden van Oceania te ontdekken. Maar toen, een heel millenium, de reizen stopten, en niemand weet waarom.

Walt Disney Animation Studios’ Vaiana gaat over een avontuurlijke tiener die, met behulp van halfgod Maui, de oceaan over zeilt op een spannende missie om zichzelf te bewijzen als grote navigator en om haar mensen te redden. Tijdens haar reis ontmoet Moana de halfgod Maui, die haar begeleid op haar reis om de beste navigator te worden die er is.

Samen zeilen ze over de grote open oceaan op een reis vol met actie. Komen ze enorme monsters tegen en lopen ze tegen onmogelijke uitdagingen aan. En onderweg, vervuld Moana de eeuwenoude quest van haar voorouders, en ontdekt precies dat waaar ze altijd al naar op zoek was: haar eigen identiteit.

Geregisseerd door Ron Clements en John Musker

De film in de originele versie bevat de stemmen van Auli’i Cravalho en Dwayne Johnson. De film komt ook uit in de Nederlandse versie.
Vaiana draait vanaf 30 november in de Nederlandse bioscopen.

Leuk weetje: De filmmakers hebben honderden meisjes van de Pacific Eilanden op auditie gehad voor ze talentvolle Native Hawaiian Auli’I Cravalho vonden. Zij deed hier niet eens auditie voor, maar de casting director van Hawaii herinnerde zich een video casting voor een liefdadigheids-/talenten show. Hij nodigde haar uit voor de auditie van de rol van Moana. 3 Audities later en haar eerste reis naar Californië,  heeft ze rol meer dan verdient, dankzij haar originele en rauwe talent.

Net als de namen Elsa en Anna mega explosief omhoog schoten voor baby namen, ben ik overtuigd dat Moana de keuze wordt voor 2017, en dat de naam van de actrice Auli ook erg populair gaat worden!

Een film met weer een prachtig meisje, en eindelijk weer eens krullen!

Go #teamnaturalhair!

Hier is Vaiana al een paar keer bekeken op Disney Plus. Een heerlijke feelgood film, over een prachtige tiener die zichzelf vind, en dan ook nog eens op zo een prachtige locatie!

Wat is jouw favoriete Disney figuur?

Kijk ook:

Vaiana nu op Disney+

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love