Valentijnsdag en bloemen, het hoort toch wel een beetje bij elkaar?

Valentijnsdag komt er weer aan en dat betekent dat je alvast kunt nadenken over een goed cadeau. Je kunt natuurlijk voor een lekker luchtje gaan maar ook een bloemetje doet het altijd goed. Welke bloemen zeggen nou echt “Ik hou van jou”? 

Bloemen zijn ook weer helemaal in. Vooral bloggers en Instagrammers zijn vaak best fan! Bloemen staan dan ook prachtig op je feed of als achtergrondje bij een mooie foto. En natuurlijk staan ze ook gewoon prachtig op tafel of in de vensterbank. Ook planten doen het weer helemaal goed! 

Nummer 1: Rozen 

Natuurlijk denkt iedereen meteen aan een roos. Het is een echt liefdesteken en een roos zegt vaak veel over de liefde die je voor iemand voelt. Alleen zijn er veel meer mooie bloemen dan rozen en zeker rond februari is de aanvoer van rozen lastig. Door de grote vraag moeten de rozen van ver komen en is de prijs daardoor ook niet meer erg aantrekkelijk. Het kopen van één rode roos is ook een gebruikelijke traditie op Valentijnsdag. 

Nummer 2: Orchideeën

Een orchidee groeit een stuk langer dan een roos en is vaak een ook kleurrijker. Met een orchidee kun je met Valentijnsdag een mooi statement maken, je bent niet standaard maar geeft een uniek cadeau. Een orchidee groeit een stuk langer dan een roos en dat is ook een leuk aandenken aan een gezellige dag samen. Orchideeën heb je in allerlei soorten en maten en je kunt dus zelf een kleur kiezen die goed bij jouw partner past.

Orchideeën hebben maar af en toe een paar druppeltjes water nodig, ideaal voor als je dat soort dingen vergeet!  

Ik heb zelf nu hele mooie Valentijn Orchideeën staan van Het beste van de Kweker. De Valentijn Ravello. Ze zijn echt prachtig roze, en dus natuurlijk helemaal mijn smaak! Op het moment zijn ze twee voor de prijs van 1, dus een super leuke aanbieding!

Nummer 3: Gerbera’s

Naast orchideeën en rozen kun je ook kiezen voor gerbera´s. Deze kleurrijke bloemen zorgen voor een vrolijke sfeer in huis. Als je jouw partner eens een lach op zijn gezicht wilt toveren, is het leuk om eens iets anders te geven en voor gerbera´s te gaan. Ook gerbera´s kun je in allerlei soorten maten en kleuren kiezen en dat kun je afstemmen op de wens van jouw partner. De kleuren die het altijd goed doen rond Valentijnsdag zijn natuurlijk rood maar ook geel en oranje zijn goede keuzes. 

Nummer 4: Weinig onderhoud plantjes

Voor de vrouw zonder groene vingers (wist je dat je tulpen af en toe moest knippen en nieuw water moest geven? Ik niet…!) is het ook echt leuk om een plantje te geven die niet veel onderhoud nodig heeft. Een leuke cactus of een vetplant doet het altijd goed. Staat ook erg leuk. Wel hoog zetten als je kleintjes hebt.. De Dracaena is ook zo een heel mooie plant die maar weinig onderhoud nodig heeft.

Welke bloemen geef jij voor Valentijnsdag? Laat het ons weten in de reacties!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love