Close
liefde bij ouders valentijnsdag

Valentijnsdag voor ouders doe je zo!

Valentijnsdag… HATE it or LOVE it!
De 1 noemt het een commerciële bende, de ander kijkt er al het hele jaar naar uit, de rest zijn ouders die geen idee hebben wat voor dag het is.
Laten we daar eens wat aan doen. Ik weet nog dat ik alleen een vriend had, en altijd heel hard gilde dat ik een hekel had aan Valentijnsdag. De waarheid is dat het hem niets deed, en ik cool wilde blijven in plaats van stiekem heel teleurgesteld. Tot mijn huidige partner. Die vind het namelijk wel heel leuk. En zorgt er elk jaar voor, dat ik geen hekel meer heb aan Valentijnsdag.
Ja ja, het kan het hele jaar door, bla bla. Ik vind het leuk!

Ouders op Valentijnsdag

Als ouders ben je vaak zo druk om de dag al een beetje te verdelen, en boek je eigenlijk alleen een oppas wanneer het echt niet anders kan. Maar ik geef je nu 8 tips om Valentijnsdag ook voor jou leuk te maken, zonder het als verplichting te zien.

 1.  Plan vooruit. Je weet precies wanneer het Valentijnsdag is, dus vraag nu vast oma/opa/vriendin om die avond de kinderen te logeren te nemen. Al val je samen om 20.00 in slaap. Rustig wakker worden, en een nachtje slapen (of misschien kun je zelfs nog beetje friemelen zonder gestoord te worden!!) is echt een geweldig cadeau voor beide.
 2. Spreek af om vanaf dat je wakker word tot het slapen gaan, elkaar elk uur een kus geeft en nergens boos om word. Ook kun je erbij zeggen wat je lief aan degene vind die je kust. Dit kun je ook met de kinderen doen. Lekker klef, maar daar is het Valentijnsdag voor. Het wekt ook gelukshormonen op.
 3. Laat de boel de boel. Ga iets leuks doen als gezin, lekker naar buiten. Of maak extra popcorn en ga lekker de hele dag films kijken. Geen verplichtingen, of “ik ga nog even bed opmaken/afwassen/mailtje afmaken”.
 4. Deel de dag in tweeën: vrouw de ene helft thuis met de kinderen, man de andere helft. De rest van de tijd word je lekker verwend door je partner met hapjes, drankjes, en de slaapkamer deur dicht voor wat relax alleen tijd.
 5. Erg leuk vind ik het om iets leuks voor mijn man te kopen. En dan niet zomaar inpakken maar even wat specialer. In een mooie doos of bijvoorbeeld in zelfgemaakt inpakpapier. Je kunt inpakpapier bedrukken met mooie foto’s van bijvoorbeeld het huwelijk. Hoe romantisch wil je het hebben?
 6. Kun je een nachtje weg? Boek een hotelletje met SPA. Laat je even masseren, en ga rustig samen eten. Als je ruim van te voren boekt hoeft het helemaal niet zo duur te zijn.
 7. Kun je een avondje weg? Ga dan lekker samen uit eten, of ga naar een spannende film. Ik zou zeggen romantische film, maar wij hebben een baby die nog niet doorslaapt, en een romantische film zorgt helaas voor een snurkend stel in de bioscoop.
 8. Probeer het eens over wat anders te hebben dan de kinderen. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, maar toch proberen. De financiën, werk en familie kun je ook weglaten. Een uitdaging!
 9. Koop als vrouw eens extra sexy lingerie, mooie kousen, zoiets. Ja, je man vind je het sexiest als je net wakker bent en je haar niet zit, en in je slipje die ooit een hele andere kleur had. Maar je mag best een x afwisselen. Al is het 1 keer per jaar.
  Voor de mannen geef ik als tip: ga even extra lang douchen. Lekker luchtje op, schone boxers aan. Schenk een wijntje in, en zodra de kleintjes slapen, allebei naar bed.

Wat zijn jullie plannen voor Valentijnsdag?

valentijnsdag voor ouders doe je zo

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang