Van auto huren tot hotel boeken: de valkuilen van een droomvakantie

Wie een vakantie wil zonder zorgen, doet er goed aan zich optimaal voor te bereiden. Maar hoe goed je je ook voorbereid, er zijn altijd dingen die bij aankomst anders kunnen uitpakken dan gepland. Behoed je daarom goed voor deze valkuilen van een droomvakantie.

Een droomvakantie is pas een droomvakantie als alles helemaal top geregeld is. Je kan veel overlaten aan je reisagent of boekingskantoor, maar je kan ook de touwtjes in eigen handen nemen. Hoe dan ook zijn er genoeg dingen waar je tegenaan kan lopen als je op vakantie bent, die ervoor kunnen zorgen dat die droomvakantie langzaamaan veranderd in een nachtmerrie. Dit zijn de meest voorkomende valkuilen, vanaf het moment dat je aankomt.

Neem officieel vervoer

Of je nou met de trein, bus of met het vliegtuig gaat, je ontkomt er bij aankomst vaak niet aan om een taxi te nemen. Als je een reservering hebt bij een hotel, kan je er soms voor kiezen om het hotel een officiële taxi te laten sturen, maar anders zal je na het landen jezelf al snel omringd zien met zogeheten ronselaars, die je allemaal de beste prijs en de snelste rit aanbieden. Pas daarmee op: chauffeurs die hun passagiers oplichten is niet iets van verre oorden: in Amsterdam, op Schiphol, gebeurt het ook. Ga voor de officiële taxibedrijven, als die er zijn, en vertrouw niemand op zijn blauwe (of bruine) ogen.

Check de recensies van een hotel

Als je vervolgens bent aangekomen bij je hotel, is er niets wat een mogelijke droomvakantie erger kan bederven dan een hotel dat tegenvalt. Hoewel je natuurlijk nooit met honderd procent zekerheid kan weten of een hotel daadwerkelijk zo mooi is als de plaatjes op de website beloven, is het beste waar je op kan letten bij het boeken, de recensies. Voor welke boekingswebsite je ook kiest, als een hotel goed is kan het meestal rekenen op tientallen, zo niet honderden recensies. Hoe meer recensies, hoe betrouwbaarder. Als het er tien zijn die allemaal uitmuntend zijn, trap daar dan niet gelijk in: het kan zijn dat de hoteleigenaar zijn of haar familie en vrienden heeft gevraagd het hotel positief te beoordelen.

Ga voor een bekende autoverhuur

Eigen vervoer hebben op locatie is heerlijk, het is immers fantastisch om vrij rond te kunnen rijden langs prachtige kusten en door schitterende landschappen, van Sicilië tot Tenerife tot Kreta. Maar als je autoverhuur in Kreta zoekt, of op elke andere plek, moet je goed opletten. Goedkoper autohuur is natuurlijk het beste, zeker als je op je budget let. Maar plaatselijk huren, zeker bij bedrijven die niet veel met toeristen werken, kan link zijn: je kan opgelicht worden, zeker als je de lokale taal niet begrijpt. Een ding wat je sowieso moet doen: de auto altijd volledig checken voordat je hem huurt.

Lees je in prijzen en valuta

Afgezet worden is iets wat iedereen op vakantie kan gebeuren, en dat kan een grote smet op je vakantie worden. Lees je daarom in wat normaal de prijzen voor een maaltijd zijn, voor een bezoek aan een culturele plek en leer, als er andere valuta is, om te rekenen naar euro´s, zodat je nooit exorbitant meer betaalt dan nodig. Wie slim is, heeft een droomvakantie binnen handbereik!

Tip! Lees hier over heerlijke weekendjes weg, of waarom Griekenland een aanrader is!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥