Eigenlijk wilde ik er niet meer over schrijven. Maar ja, ik heb het altijd over eten en dieet tips, dus waarom niet.

Biafra kindje

Zal ik je wat grappigs vertellen? Tot ongeveer 7 jaar geleden, hoefde ik nooit op dieet. Mijn grootste probleem was altijd aankomen. Toen ik zwanger werd van Keira woog ik 48kilo. Ik was altijd al licht. Op school werd ik uitgescholden voor Ethiopiër, biafra, spagetti of tante Sidonia.  Zo kwam het dus dat de kinderbescherming mij vol wilde stoppen met brood en prikjes om honger te krijgen. Werd er getwijfeld of mijn moeder mij wel eten gaf, want mijn broer was een flinke.

Zo zat ik dus avonden ongeklopte slagroom met nesquick poeder te drinken, kreeg ik een half pakje roomboter op mijn brood, en stond ik nog een extra bord macaroni over te geven. Het hielp ook niet. Ik was nou eenmaal dun. Wat ik ook at. Dat pesten is doorgegaan tot ik een jaar of 21 was. Toen heb ik een borstoperatie gehad, want ook die bleven achter, en leek ik al iets meer op een vrouw.

Ik ben als kind gescout om model te worden, ik was lang en dun. Maar toen ik bij het bureau kwam, kreeg ik een mega contract voor mijn neus. Daar stond ook in dat ik in de tijd dat ik ingeschreven zou zijn, ik niet aan mocht komen. Ik was 13, en woog toen nog geen 40 kilo. Mijn moeder heeft het contract naar de scout toegegooid, mij opgepakt, en we zijn ergens lekker gaan eten.

afvallen

Wat is er gebeurd?

Na mijn eerste bevalling was ik meteen graatmager weer. Ik was 23kg aangekomen, maar dat was er allemaal de eerste week weer af. Doe daar borstvoeding bij, en ik werd snel nog slanker. Ik had uiteraard een buikje, dat was flink uitgerekt. En daar werd ik mee gepakt door mijn ex. Ik was dik, en niet meer die mooie meid van vroeger. Om mijn verdriet weg te drukken ging ik eten, meer en meer. Mijn bijnaam was inmiddels “gorda” (dikzak).

Toen ik bij hem weg was lukte het mij wel om weer normaal te eten, maar eten is altijd een probleem geweest, en bij het kleinste dingetje at ik de kasten weer leeg. Ik heb ook totaal geen discipline daar in. Wat in huis moet, moet op.
Nu woon ik gezellig samen met een echte bourgondiër, lekker eten, lekkere wijn en vooral veel hapjes staan de afgelopen 2 jaar standaard op tafel. Een zak chips per dag, en overdreven porties eten zijn heel normaal.

Laatst sprak ik iemand van Hello Fresh, waarom we zo weinig hadden gehad, blijkt dat we juist een extra groot pakket hadden gehad. Onze normale porties, zijn ruim het dubbele van een gezonde portie. En zo is het dus gekomen dat ik nu meer weeg dan met 9 maanden zwanger op mijn eerste zwangerschap.

 

Afvallen en gezondheid

Door al het vele eten, en vaak veel slechte tussendoortjes, loop ik nu dus ruim een jaar met vreselijke buikpijn. Dat komt niet alleen door de verzakking en navel breuk. Het zijn mijn darmen. Ze zijn er klaar mee. Geweldig protest krijg ik, en zit nu aan allerlei zakjes en pilletjes om maar geen last te hebben. Ik ben altijd ziek, zwak, misselijk.

Mijn eens zo perfecte huid is niet alleen 100 jaar ouder, maar vlekkerig, bultjes en puistjes zijn nu normaal. Mijn haar is zo droog dat het met bossen tegelijk uitvalt. En ik durf al maanden niet in de spiegel te kijken naar mijn lichaam. Op fysio zag ik mezelf in een grote spiegel. Ik ben huilend naar huis gefietst. Daar had mijn lieve verloofde een verrassing, want mijn lievelingschocola gehaald. Lekker op de bank.

Wat nu?

Ik heb alles weggehaald uit huis. Mijn verloofde heeft een flinke waarschuwing gehad, en die gaat ook meedoen. We gaan weer gezond worden. Ik moet van de diëtiste op het FODMAP dieet, om even te kijken waar mijn grootste probleem ligt. Zelf kan ik je ook wel vertellen dat het niet aan de overdaad broccoli of bloemkool ligt, maar aan de chips en cola.

Ik ga dus weer terug op de concerta ipv de natuurlijke LTO3, dit omdat concerta mij gewoon beter helpt bij impuls controle. Ik ga er wekelijks over bloggen, inclusief foto’s, om mijzelf op het rechte pad te houden.
Helaas mag ik nog niet sporten, dus ik kan alleen oefeningen doen die ik van de fysio heb gehad. Wel doe ik heel rustige yoga oefeningen, en loop ik veel.

Heb jij nog tips? Of ben je ook op een dieet?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love