Close

Van fotomodel naar gezellig rond.

Eigenlijk wilde ik er niet meer over schrijven. Maar ja, ik heb het altijd over eten en dieet tips, dus waarom niet.

Biafra kindje

Zal ik je wat grappigs vertellen? Tot ongeveer 7 jaar geleden, hoefde ik nooit op dieet. Mijn grootste probleem was altijd aankomen. Toen ik zwanger werd van Keira woog ik 48kilo. Ik was altijd al licht. Op school werd ik uitgescholden voor Ethiopiër, biafra, spagetti of tante Sidonia.  Zo kwam het dus dat de kinderbescherming mij vol wilde stoppen met brood en prikjes om honger te krijgen. Werd er getwijfeld of mijn moeder mij wel eten gaf, want mijn broer was een flinke.

Zo zat ik dus avonden ongeklopte slagroom met nesquick poeder te drinken, kreeg ik een half pakje roomboter op mijn brood, en stond ik nog een extra bord macaroni over te geven. Het hielp ook niet. Ik was nou eenmaal dun. Wat ik ook at. Dat pesten is doorgegaan tot ik een jaar of 21 was. Toen heb ik een borstoperatie gehad, want ook die bleven achter, en leek ik al iets meer op een vrouw.

Ik ben als kind gescout om model te worden, ik was lang en dun. Maar toen ik bij het bureau kwam, kreeg ik een mega contract voor mijn neus. Daar stond ook in dat ik in de tijd dat ik ingeschreven zou zijn, ik niet aan mocht komen. Ik was 13, en woog toen nog geen 40 kilo. Mijn moeder heeft het contract naar de scout toegegooid, mij opgepakt, en we zijn ergens lekker gaan eten.

afvallen

Wat is er gebeurd?

Na mijn eerste bevalling was ik meteen graatmager weer. Ik was 23kg aangekomen, maar dat was er allemaal de eerste week weer af. Doe daar borstvoeding bij, en ik werd snel nog slanker. Ik had uiteraard een buikje, dat was flink uitgerekt. En daar werd ik mee gepakt door mijn ex. Ik was dik, en niet meer die mooie meid van vroeger. Om mijn verdriet weg te drukken ging ik eten, meer en meer. Mijn bijnaam was inmiddels “gorda” (dikzak).

Toen ik bij hem weg was lukte het mij wel om weer normaal te eten, maar eten is altijd een probleem geweest, en bij het kleinste dingetje at ik de kasten weer leeg. Ik heb ook totaal geen discipline daar in. Wat in huis moet, moet op.
Nu woon ik gezellig samen met een echte bourgondiër, lekker eten, lekkere wijn en vooral veel hapjes staan de afgelopen 2 jaar standaard op tafel. Een zak chips per dag, en overdreven porties eten zijn heel normaal.

Laatst sprak ik iemand van Hello Fresh, waarom we zo weinig hadden gehad, blijkt dat we juist een extra groot pakket hadden gehad. Onze normale porties, zijn ruim het dubbele van een gezonde portie. En zo is het dus gekomen dat ik nu meer weeg dan met 9 maanden zwanger op mijn eerste zwangerschap.

 

Afvallen en gezondheid

Door al het vele eten, en vaak veel slechte tussendoortjes, loop ik nu dus ruim een jaar met vreselijke buikpijn. Dat komt niet alleen door de verzakking en navel breuk. Het zijn mijn darmen. Ze zijn er klaar mee. Geweldig protest krijg ik, en zit nu aan allerlei zakjes en pilletjes om maar geen last te hebben. Ik ben altijd ziek, zwak, misselijk.

Mijn eens zo perfecte huid is niet alleen 100 jaar ouder, maar vlekkerig, bultjes en puistjes zijn nu normaal. Mijn haar is zo droog dat het met bossen tegelijk uitvalt. En ik durf al maanden niet in de spiegel te kijken naar mijn lichaam. Op fysio zag ik mezelf in een grote spiegel. Ik ben huilend naar huis gefietst. Daar had mijn lieve verloofde een verrassing, want mijn lievelingschocola gehaald. Lekker op de bank.

Wat nu?

Ik heb alles weggehaald uit huis. Mijn verloofde heeft een flinke waarschuwing gehad, en die gaat ook meedoen. We gaan weer gezond worden. Ik moet van de diëtiste op het FODMAP dieet, om even te kijken waar mijn grootste probleem ligt. Zelf kan ik je ook wel vertellen dat het niet aan de overdaad broccoli of bloemkool ligt, maar aan de chips en cola.

Ik ga dus weer terug op de concerta ipv de natuurlijke LTO3, dit omdat concerta mij gewoon beter helpt bij impuls controle. Ik ga er wekelijks over bloggen, inclusief foto’s, om mijzelf op het rechte pad te houden.
Helaas mag ik nog niet sporten, dus ik kan alleen oefeningen doen die ik van de fysio heb gehad. Wel doe ik heel rustige yoga oefeningen, en loop ik veel.

Heb jij nog tips? Of ben je ook op een dieet?

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

19 thoughts on “Van fotomodel naar gezellig rond.

 1. Wat goed dat je je levensstijl gaat aanpakken en gezonder gaat leven. Zo zie je maar wat woorden met iemand kan doen. Rot voor je, gelukkig heb je nu iemand die je wel waardeert zoals je bent.
  Als plus size blogger ken ik de vooroordelen al te goed. Ik eet namelijk geen zak chips per week of elke dag lekkere hapjes maar ben wel te zwaar. Erg frustrerend. Ik ben dan ook tegen diëten, maar voor levensstijl verandering. Heel veel succes! Liefs Josine

 2. Dank je Angela, ik heb de foto’s gezien op jouw blog. Prachtige vrouw!! Zwemmen is een heel goed idee, ik ben dol op zwemmen, en snap eigenlijk niet waarom ik het niet gewoon wekelijks doe ofzo? Goede tip, ik ga hem gebruiken!

 3. Hulde aan je moeder toen bij dat modellenbureau. Ik ben zelf model en ken dus de perikelen. Leuk werk, maar je bent inderdaad veel met je lichaam bezig en dat moet je maar kunnen. Zeker niet gezond voor een meisje van 13, dat notabene in de groei is en nog lekker moet aankomen.

  Hoe dan ook: zou zwemmen iets voor jou zijn? Ik weet niet welke blessure je hebt, maar in het water kom je vaak een heel eind, eventueel met het gebruik van drijvertjes/plankjes.

  Succes ermee in ieder geval!

 4. Zolang jij je goed voelt en gelukkig bent maken die extra kilo’s je alleen maar meer mens, je gaat naar andere dingen kijken dan alleen uiterlijk en vriendschap en lieve mensen om je heen worden alleen maar belangrijker! Knuf! Rebecca

 5. Goed dat je de eerste stap hebt gezet onder begeleiding van een diëtiste. Ik hoop dat je snel van je klachten af bent zodat je daarna kam werken aan een gezond en fit lijf in een gelukkige geest. Ik volg je graag! Jij komt er wel!

 6. hahahaha nee hoor, niks neps aan. Ik zal wel een foto gespiegeld hebben. Moest nog zoeken naar een foto met tattoo, want worden vaak weggewerkt. Ik zie totaal geen reden waarom ik ook neppe foto’s zou moeten plaatsen.

 7. Lekker nep…. Bij de ene foto zit de tattoo aan de rechterkant en bij de ander aan de linkerkant….. Vreemd…

 8. Diana, ik kijk al vaker op je blog, de titel eiland-meisje is nl iets wat mij meteen aantrekt. Ik ga meteen even op zoek naar de recepten. Dank je wel!!

 9. Dank je Marlies, gepest worden is nooit leuk. Maar ik was er net overheen dat ik niet te dun was, was ik te dik. Het is ook nooit goed haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang