Close
crocs zomerschoenen

Van hoge hak tot stompy clog: de leukste schoenen deze zomer

Kijk jij ook al zo uit naar de zomer? Lekker zonnen op het terras, even snel een ijsje scoren en al die vitamine D3 opnemen die we in de afgelopen winter zo hebben gemist. Maar laten we eerlijk zijn: het zomerseizoen voelt niet helemaal compleet zonder een fantastisch nieuw paar zomerschoenen. Ze zeggen niet voor niets altijd: new season, new you

En misschien voel je het nog niet zo hard, maar die zomer komt in een rap tempo dichterbij. Daarom presenteren we hierbij alvast: de 5 zomerschoenentrends voor 2024 die jij nú wilt inslaan!

Voor de femme fatale: hoge hakken met puntige neuzen

Misschien wel de allerleukste schoenen deze zomer vinden wij wel de hoge hak schoenen met een mooie, puntige neus. Die hebben zo’n lekkere vintage chic look zoals die ook veel werd gedragen door de glamoureuze Hollywood-actrices uit de jaren ’50.

De hoge naaldhak doet echt wonderen voor je postuur en door de puntneuzen van de schoenen worden je benen spontaan eindeloos lang. Wél wil je misschien alvast even oefenen voordat je hele dagen lang in zo’n sexy paar pumps over de boulevard gaat paraderen, want hier zullen je voeten (en tenen!) zeker even aan moeten wennen. Maar dan heb je ook een femme fatale look waar niemand meer omheen kan.

Kitten heels zijn weer helemaal in!

Is zo’n echte stiletto toch iets minder jouw ding, omdat je van jezelf weet dat je je enkels dan toch binnen de kortste keren zou bezeren? Dan hebben we heel goed nieuws voor je, want ook kitten heels zijn weer helemaal in! En dan bedoelen we ook echt micro kitten heels, want we blijven zo dicht bij de grond als met een hakje maar mogelijk is. Zo heb je tóch die vrouwelijke look, maar al het comfort van een wat plattere schoen.

Extra trend: de queenie hak. Dit is eigenlijk een variant op de kitten heel waarbij de hak meestal licht zandlopervormig is, waardoor deze onderaan wat breder is. Voor extra stabiliteit, dus. Mocht je ooit op naaldhakken hebben willen leren lopen, dan is dit jouw perfecte opstapje!

In een paar slingbacks ga jij zo op pad

Een superzomerse hakschoen die met alle trends meegaat is de slingback. Deze schoenen, die bij de hiel zijn opengewerkt en op hun plek worden gehouden door een enkelbandje, sluiten heel soepel om je voet en geven je meteen een zelfverzekerde tred.

Oké, technisch gesproken hoeven slingbacks geen (hoge) hak te hebben, maar dat is zeker wel de variant die we deze zomer overal zien! Van echt een hoge stiletto tot zo’n zandlopervormige queenie hak of kitten heel, in een paar slingbacks voel jij je echt een model op de catwalk – of de boardwalk. 

Plat en verfijnd: de ballerina

Blijf jij liever helemaal met je voeten plat op de grond? Nog zo’n ultravrouwelijke schoen die we deze zomer weer overal gaan zien is de ballerina! Die heeft eigenlijk al dezelfde voordelen te bieden als zo’n mooie pump, maar dan zonder de nadelen van een hak.

Dit seizoen stelen vooral ballerina’s met bijzondere details als strikjes, metallic kleuren en puntige neuzen (ja, echt waar!) helemaal de show. Hierin voel jij je vrouwelijk, comfortabel en trendy, en je trekt ze zo aan en uit. Ga jij nog op zonvakantie dit jaar? Wij verwachten in ieder geval dat de ballerina dé strandschoen wordt van 2024.

de leukste schoenen deze zomer  zijn ballerinas

Luchtig en stoer: de leukste clogs en muiltjes

De laatste trend die we écht even willen uitlichten, zijn de muiltjes – die misschien toch wel het best bekendstaan als clogs. Anders dan alle andere trends op dit lijstje zijn clogs juist van die heerlijk stompy schoenen, waarbij het er niet echt om draait of ze mooi zijn of niet. Ze zitten lekker en ze hebben een edgy look, punt uit.

Dus als jij nog uit bent op een paar supermodieuze muiltjes voor de zomer, dan wil je zeker toch eens een paar Crocs overwegen – en dan het liefst in de felste neonkleuren, zoals roze. Want soms verdienen je voeten wel wat rust, terwijl je toch je stijl voor je wilt laten spreken. 

Halloooooo, zomer!

Welke versie van jezelf ben jij van plan deze zomer aan de wereld te laten zien? Kies je voor royal vibes met zo’n queenie hak, spetter jij op het witte doek in een paar elegante pumps met puntneuzen of ben jij dit jaar toch meer van stoer en stompy? Welke trend jou ook het meest aanspreekt, vergeet vooral niet dat het modeseizoen al is begonnen en dat dit daarom juist hét moment is om de allerhipste zomerschoenen te scoren! 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang