Close
Kamer voor tieners

Interieur: Van kinderkamer naar tienerkamer.

Op het moment dat een kind een tiener wordt, verandert er vaak veel, ook de inrichting van de kinderkamer moet veranderd worden. In dit artikel bespreken we hoe je een tienerkamer kan inrichten.

Het lijkt wel een algemene code, zodra kinderen de puberteit bereiken gaan ze van knuffelachtige kinderen naar kleine katten die alleen hun kamer uit komen voor eten en om tegen je te sissen. Als lieve ouders willen we dan natuurlijk wel dat ze daar lekker zitten de aankomende 4 jaar. Vandaar onderstaande tips!

tienerkamer

 

Ledlampjes

De laatste jaren zijn ledlampjes enorm populair. De docenten kunnen geen tienerkamer inkijken zonder duizelig te worden van alle led strips. Je kan ze bijvoorbeeld plaatsen boven het bureau, langs de muur en rond de spiegel. Kortom; overal waar je wilt kan je ledlampjes plaatsen. De lampjes staan wel heel gezellig en ze zorgen voor alle mooie TikToks. Ledlampjes zijn dus een echte musthave in de tienerkamer!

Spiegel

Vooral voor meisjes is een spiegel heel handig, zo kan ze zich opmaken in haar eigen kamer. Een spiegel kan trouwens ook voor de ouders heel handig zijn, want zo kan je in de ochtend ook nog gebruik maken van de badkamer!

Kast

Wanneer een kind groter wordt heeft het vaak ook meer schoolboeken en kleding, om deze spullen op te ruimen heb je een grote kast nodig, je kan er natuurlijk ook voor kiezen om verschillende kasten te kopen.

Laptop

Wanneer een kind ouder wordt moet het vaak ook meer huiswerk maken, vele scholen gebruiken hiervoor Smartschool. Zoals je waarschijnlijk weet is Smartschool een online platform, om gebruik te maken van het platform moet je dus een degelijke computer hebben. Hier kunnen ze ook lekker op Netflixen en maakt een TV overbodig. 

Bureau en bureaustoel

Om huiswerk te kunnen maken heeft een kind ook een eigen plekje nodig. Het is goed om op deze plek een bureau en bureaustoel te hebben. We raden je aan om je kind te laten kiezen welk bureau en welke bureaustoel het wilt, want huiswerk is bijna dagelijks en daarom zal je kind hier veel tijd doorbrengen.

Veel kussens

Kussens zijn niet alleen leuk om op te slapen, maar ze zorgen ook voor een leuke sfeer in de kamer. Kussens kunnen op vele plaatsen in de kamer gelegd worden; denk maar aan het bed of een soort rust plek.

Hoe ouder kinderen worden hoe liever ze tijd doorbrengen op hun kamer. Voor vele tieners is de slaapkamer een plek waar ze tot rust kunnen komen, maar ze moeten er ook vaak studeren. Kortom; vele tieners brengen veel tijd door op hun kamer, daarom raden we je aan om je kind veel inspraak te geven bij het inrichten van de eigen kamer.

Veel succes!

tiener kamer

Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang