Close

Van krullen naar stijl haar | stijltang tips voor zijdezacht stijl haar

Stijl haar ziet er op de 1 of andere manier altijd netjes uit. Ik vind krullen prachtig, maar soms wil ik gewoon stijl haar. En dan geen pluizebol maar gewoon mooi zacht sleek stijl haar. Wil jij dat ook, lees dan verder voor de tips en hoe je een mega vette stijltang kan winnen!

Check de video voor mijn voor en na resultaat! WARNING: bevat schrikbarende beeld van mij met ongekamt net wakker haar.

1. Stijl haar begint onder de douche

Er is geen shampoo of conditioner die je haar mega stijl maakt. Maar let wel dat je gaat voor de “maakt glad, glanzend” keuzes. Of de pluisvrij. Er zijn ook bepaalde shampoos die beloven dat als je daarmee wast en het haar daarna stijl maakt het langer stijl blijft. Bij mij werken ze niet, dus vandaar dat ik er nog een kan aanraden. Heb jij wel een goede laat dan weten! Na het douchen het haar rustig droog deppen of meteen een zachte doek erop. Dan is het daarna minder pluizig.

2. Het haar drogen

De föhn is niet haarvriendelijk maar je mag je haar ook niet nat stylen, tenzij je een steampod hebt. Maar anders is het handig om je haar eerst even in een tshirt of zachte doek te wikkelen tot je bijvoorbeeld aangekleed bent. Doe dan een beschermend product in je haar en droog het met de blower met de haargroei mee. Er tegen in geeft heel veel pluis.

3. Gebruik een goede borstel

Ik heb zelf een nylon mix, maar sommige mensen zeggen dat je daar juist pluis van krijgt. Het beste zou echt haar zijn, maar ik vind dat idee een beetje viezig. Een plastic borstel is in ieder geval geen aanrader om mee te föhnen en stylen.

4. Wacht tot je haar kurkdroog is

Als je de stijltang gebruikt moet het haar echt helemaal droog zijn. Hierom is het ook belangrijk dat een eventueel bescherm product al helemaal is ingetrokken. Als je een sissend geluid hoort, meteen stoppen. Je bent dan je haar aan het verbranden. Gebruik ook in geen enkel geval olie om je haar mee te stylen. Dit frituurt letterlijk je haar. Dit kun je na het stylen wel gerust gebruiken.

5. Gebruik een goede bescherming

Ikzelf ben dol op de steampod van L’oreal. Je haar wordt er zo mooi zijdezacht van! Ik ben daar echt heel enthousiast over. Het is belangrijk dat je goede bescherming gebruikt, dit zorgt er voor dat het haar niet zo snel verbrand. Maar ook dat het langer glad blijft en mooier glad wordt.

6. Let op de temperatuur

Ik heb de Remington Keratin stijltang en die kan mega heet worden. Dit is alleen voor echt heel dik of kroeshaar, of voor iemand die weet wat hij doet. voor normaal tot dun haar kun je beter wat kouder beginnen en het altijd nog opwarmen.

7. Neem heel geduldig stukje voor stukje

Ik ben hier over het algemeen te ongeduldig voor. Maar echt waar, kleine stukjes beetje voor beetje bij elkaar pakken werkt zoveel beter! Je krijgt dan veel mooier resultaat en je hoeft niet 10x over je haar heen

8. Houd je haar strak

Als je het haar al met een borstel wat rechter trekt, hoef je er minder vaak over heen. Minder schade dus. Let op dat je wel in de haarrichting stijlt. Niet op en neer. Ik zie dit altijd bij hair stylists en vraag mij dan af waarom? Het wordt niet stijler daarvan maar het breekt wel je haar af. Zo had ik in LA een fijne hair stylist (I do Angelina’s hair honey, I know what I am doing!) NOT! Op de foto zag het er mooi uit. Thuis zag ik hoe erg het haar was afgebroken. Alles is toen afgeknipt en ik heb voor de rest van de tijd met een pruik op gewerkt.

9. Tijd voor wat glans!

Als je zulk haar als ik heb dan heb je zeker weten een anti frizz nodig. Je hebt ook van die anti frizz die er voor zorgen dat je na 1 behandeling een paar dagen geen pluizenbol hebt, en je haar stijl blijft. John Frieda heeft een hele lijn daar voor. Gebruik altijd een serum in de punten. Maar ook niet te vel want het word dan al snel te vettig. De volgende dag kun je het stijle haar nog een beetje gaaf houden met wat droogshampoo en een hoge staart bijvoorbeeld als het in je nek weer is gaan kroezen. Maar door de droogshampoo heb je dan nog wel een beetje volume.

10. Gebruik een goede stijltang!

Al deze tips hierboven doen weinig voor je als je een oude slechte stijltang hebt. Zoals ik al aangaf heb ik nu de Remington S8598 Keratin Protect Intelligent Stijltang, en die is echt een aanrader. Je hebt in het filmpje kunnen zien hoe mijn haar ervoor eruit zag, en dan snap je dat ik een soort van magische stijltang nodig heb of een groot wonder.

De Remington S8598 Keratin Protect Intelligent Stijltang is een stijltang die steeds de vochtigheidsgraad van je haar meet en de temperatuur daarop aanpast. Dat betekent meer bescherming en minder beschadiging.

De stijltang heeft een nieuwe  intelligente hittebeschermende sensor die 8x per seconde de vochtigheidsgraad van je haar meet, zodat elke keer dat je je haar doet, het perfect is afgestemd. Hierdoor wordt hij nooit te heet. Handig! Ook zit er Keratine en Amandelolie in de platen voor zacht en glanzend haar. 

Check de video voor mijn voor en na resultaat! WARNING: bevat schrikbarende beeld van mij met ongekamt net wakker haar.

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Van krullen naar stijl haar | stijltang tips voor zijdezacht stijl haar

  1. Die gave stijltang wil ik inderdaad 😉 Misschien is er dit jaar dan ook een Sinterklaascadeautje voor mij bij!

  2. wat een geweldig gebaar, verras me maar met dit handige exemplaar #duimenmaar
    ik volg ook op instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang