3 Tips voor als je ook een veel te druk leven hebt

selfcare- heb jij ook zo een druk leven

We zijn allemaal druk op het moment. De 1 nog drukker dan de ander. We hebben een heel druk leven! Helaas is dat niet altijd even handig, en kun je instorten zoals ik. Tegenwoordig houd ik mij aan de volgende tips..

Ik heb zo een druk leven!

Iedereen is druk, drukker en drukst. Je loopt jezelf regelmatig voorbij en rustig ontbijten zit er al jaren niet in. Je moet werken, de kinderen verzorgen, het huishouden doen, de hond moet eigenlijk een half uur lopen, je hebt ook nog een vent die zomaar aandacht wilt, en eigenlijk zou je ook nog van die blubber buik af willen.

Maar omdat je zoveel tegelijk moet doen, schiet de helft er vaak bij in. En de belangrijkste: JIJZELF, komt als laatste. Standaard. Je word sneller moe, dat korte lontje gaat al aan met water, en de kringen hangen op je knietjes want door alle stress slaap je ook al niet. Tel er bij mij een kind bij die slapen totally overrated vind, dan snap je dat die kringen bij mij op het moment onder mijn hielen liggen.

STOP!

De dokter zegt het zo vaak, mijn moeder waarschuwt regelmatig, en ook mijn lichaam geeft het zomaar op. Ik ben dus te ver gegaan. En op dit punt wil je niet komen. Het kan erg lang duren om je lichaam weer te herstellen, en daar heeft niemand trek in. Want alles wat je wilt en moet doen, kan gewoon niet meer.

Ik moest heel veel stappen terug doen, en het is heftig, maar ik kan niet anders.

Tips om een burn out te voorkomen in een te druk leven

  • Investeer in een goed bed. Die paar uur die je slaapt, probeer ze in ieder geval goed te laten zijn. Als je ook nog eens niet lekker ligt, is het helemaal zuur. Denk bijvoorbeeld aan goede boxsprings, en heel belangrijk een lekker dekbed met goede lakens. Makes all the difference!
  • Unwind voor het slapen gaan. Als de monsters eenmaal slapen, probeer dan niet nog even 7 mails en 3 blogs er uit te knallen. Maar ga wat anders doen. Kijk een serie, knuffel met je vent (gelukshormonen maken je relaxt, en een vent met aandacht is ook relaxter, win win. Huisdier mag ook). Drink een kopje thee of warme melk. Speel een spelletje, app met je vriendinnen, maar doe iets wat ontspannend is.
  • Probeer toch te sporten. Al is het een half uurtje per dag. Je kunt heel makkelijk thuis sporten, en vooral yoga is ideaal om te ontspannen maar ook om krachtiger te worden.
  • Boek een hotelkamer met een vrijstaand ligbad (of koop er zelf 1 als je de ruimte hebt) en ga lekker met je headset op even weken in het badwater met een Lush bruisbal voor de ultieme verwennerij

Welke tips gebruik jij om wat meer te ontspannen?

Lees ook:

  1. Ook jij kunt leren ontspannen met deze tips!
  2. Even een stapje terug: Relax mama!
  3. 12 manieren om even te ontstressen

druk druk druk - zo voorkom je een burnout


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥