Close
alles over vegan make up

Vegan make up | Trend of gewoon een slimme keuze?

Het is 2020 en veel mensen denken bij een vegan lifestyle nog steeds aan een geitenwollen sokken publiek. Wat grappig is, want als iets niet vegan is… Maar goed, lees hieronder mijn favoriete vegan beauty merken

De trend die vegan heet… Gaat wel weer over, of zullen we meedoen? Ik denk het laatste. Nee, ik verwijt je niks dat je voor vanavond net een lekkere sudderlapje op hebt staan. Sterker nog, hoe laat mag ik aanschuiven?

Maar heel eerlijk, mag het allemaal wat minder. De tekst “maar vroeger” is outdated. We weten nu gewoon beter. Vroeger rookten mensen ook in het bijzijn van kinderen, en was een beetje rum in de melkfles een gouden tip. Lekker doorgaan omdat je het lekker vind is gewoon geen optie. We kunnen best wat minderen. Laten we beginnen bij make-up en beauty, en niet bij je karbonade.is vegan make up beter voor de huid?

Het dierenleed en de stempel op het milieu

Het dierenleed dat je steeds meer ziet in de media is voor velen net dat laatste zetje om vegan te gaan eten. Behalve dat het ook veel beter is voor het milieu, is het ook veel beter voor je lichaam. Maar buiten het veranderen van je voeding (waar het milieu al veel baat bij zal hebben) zijn er gelukkig ook steeds meer beauty artikelen te koop die vegan zijn.

In de cosmetica industrie wordt flink ingesprongen op de toenemende vraag naar vegan make-up en huidverzorgingsproducten die 100% dierproefvrij en op natuurlijke basis zijn.
Behalve dat het veel beter voor het milieu is, is het ook veel fijner voor de huid.

Vegan make-up op de probleem huid

Heb je net als ik een zogenaamde probleemhuid; een droge of gevoelige, dan zijn vegan beauty producten ook zó fantastisch. Heerlijk verrijkte crèmes met natuurlijke werkstoffen zoals rozenwater en aloe vera.
Niet alleen klinkt het zalig, het is ook echt een weldaad voor je huid. Je ziet en voelt het verschil zelfs al na enkele weken. Bovendien is de kans op een allergische reactie veel kleiner met vegan beauty artikelen. Dit omdat er vaak geen onbekende “rommel” in zit.

Lekker smeren met geplette luizen en gemalen bot

Een vriendin van mij wil perse niets met varken, dan zijn vegan producten de enige zekere optie dat het er niet in zit. Je zult versteld staan hoeveel gemalen botten er in de beauty industrie rondgaan.

Zeg eens eerlijk; zou jij je gezicht of andere delen van je lichaam in willen smeren met geplette luizen, vermalen hanenkammen of gemalen rupsen? Nee? Kijk dan nog maar eens goed op de potjes die je gebruikt…

Wat zijn lekkere vegan merken?

Ik ben hier geen expert in, ik ben zelf ook echt zoekende nog! Vooral budget producten bevatten vaak dier of zijn getest op dieren. Ik vind de volgende merken erg fijn, maar let even op dat er wel Vegan op staat. Ook al noemen ze het soms herbal of wat dan ook, dat houd niet perse in dat er niets in zit.

  1. De Kruidvat eigen merk vegan lijn. Heerlijke dag/nacht/oogcreme. Super zacht voor de huid ook.
  2. Een aanrader is even op vegan zoeken bij The BoozyShop. Dit is heel budget vriendelijk, en ze hebben echt heel fijne make up. Makeup Revolution en de Very Vegan mascara zijn echt favoriet.
  3. Van The Body Shop ontving ik laatst een heerlijk setje van hun Shea Butter lijn. Shampoo, conditioner en een haarmasker. Bij The Body Shop is heel veel vegan en iig diervriendelijk. Even navragen dus!
  4. Van Kneipp ben ik dol op de lippenbalm. Superzachte lippen en ook geen overdreven geur.
  5. Inika is ook echt een mooi merk, maar valt wel in de wat duurdere klasse. Ik heb hier ooit de mascara van getest en de wenkbrauwpoeder en beide deden gewoon goed hun werk.
  6. De Spectrum makeup kwasten staan echt heel mooi op je Instagram en zijn dus ook nog eens vegan. Oh ja, ze zijn ook mega zacht!
  7. Een favoriet onder de bloggers en vloggers is E.L.F. cosmetics
  8. Beauty Kitchen en Marina Miracle heb ik zelf uitgebreid getest, klik op de linkjes voor het review.

Let jij er op wat voor beauty producten je gebruikt? Zou je hier meer over willen lezen?

See you next time

Judith xo

vegan make up

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang