Vegan breakfast bowl | een heerlijk recept

veganbreakfastbowl - Vegan breakfast bowl | een heerlijk recept

Vandaag heb ik wel een héél fijn recept waar allerlei superfoods tegelijk in verwerkt kunnen worden! De frisse helderheid van een zonnige winterdag gaf me de inspiratie voor een all-in-one supermega-gezond detoxdag recept om je lichaam èn geest een voelbare boost te geven. Detoxing, helend, voedend èn opbouwend. En geweldig voor je huid.

In dit recept hebben alle ingrediënten ieder afzonderlijk hun positieve eigenschappen, hier is niets overbodig voor je cellen! Puur goed! En toch bóórdevol energie! Deze veganistische kom vol superfoodies is helemaal vol goedheid, een perfect begin voor een energieke dag. En net zo perfect voor een rustdagje, uitziekdagje of een veggie detoxday.

38860259384 8d24910baa b - Vegan breakfast bowl | een heerlijk recept

Ingrediënten:

 • 1 rijpe banaan – rijpe bananen bevatten volgens Japanse onderzoekers meer anti-oxidanten en zorgen voor een acht keer hogere toename van het aantal witte bloedcellen dan groene onrijpe bananen. Wanneer bananen donkere plekken hebben, wordt hun zetmeelgehalte ook omgezet in eenvoudige suikers die makkelijker te verteren zijn. En geen zorgen over deze zoetigheid hier; de gezonde vetten uit de noten en zaden in dit recept vertragen de opname van suikers in je bloedbaan.
  · 1 theelepel spirulinapoeder – ‘eetbaar zonlicht’, rijk aan hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetzuren, vitamine A, B, C, E en K, 10 mineralen zoals calcium en ijzer (50 keer meer ijzer dan in spinazie!), chlorofyl, phycocyanine en vele andere bio-actieve stoffen en fytonutriënten. Sterk ontgiftende en opbouwende werking. De banaan, baobab en pitjes in dit recept maakt dit donkergroene poeder toch nog lekker eetbaar ook.
  · 1 eetlepel baobab-poeder – superfruit van de ‘boom van het leven’. Enorm veel vitamine C (tot wel 6 keer meer dan in sinaasappels!), ijzer, kalium, calcium, vezels, anti-oxidanten… allemaal in goed opneembare vorm. Dit licht zure poeder geeft een heerlijk frisse noot aan dit recept.
  · 1 theelepel gebroken lijnzaad– rijk aan omega-3-vetzuren voor je hart en bloedvaten, polyfenolen, vezels, met een reinigende werking op de darmen.
  · 1 eetlepel zonnebloempitten– vooral veel vitamine E, een hele sterke anti-oxidant, maar ook een goede bron van seleen, wat de detox-functie van de lever stimuleert. Geeft een heerlijke bite aan dit recept.
  · 1 eetlepel gepeld hennepzaad– alweer een zaadje vol vitamine E, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zwavel, calcium, ijzer en zink. Het geeft dit recept ook een fijne structuur met een zachte smaak.
  · 2 theelepels cacaonibs– rauwe cacao staat bekend als anti-oxidant bom nummer één op aarde. In dit recept verwerkt is het heerlijk, het geeft een fijne bite samen met de zonnebloempitten.
  · handje rauwe noten– voor dit recept raad ik gehakte walnoten en amandelen aan.
  · handje blauwe bessen/frambozen/stukjes aardbei– om mooi te garneren en een frisse noot.

 

vegan breakfast bowl - Vegan breakfast bowl | een heerlijk receptYes, alles rauw en veganistisch… bewust én superlekker.

Prak de banaan met een vork en roer daar het spirulinapoeder goed (!) doorheen. Roer er vervolgens het lijnzaad, hennepzaad, de zonnebloempitten en cacaonibs doorheen. Je kunt er eventueel een klein theelepeltje honing aan toevoegen, maar in mijn ervaring is dit al gauw echt te zoet. Als laatst top je het af met de noten en het fruit; en go! Een originele superfood-bom! Mocht je het jezelf wat gemakkelijker willen maken, kun je tegenwoordig ook allerlei gezonde smoothiebowls bij restaurants bestellen, bijvoorbeeld met Deliveroo. Daarnaast kun je de wat ongewone ingrediënten van dit recept tegenwoordig ook gemakkelijk om het internet vinden. 

Tip voor een detox-dag. 

Als je nu dit als ontbijt neemt en verder op de dag gezonde vegetarische maaltijden eet, en daarbij voldoende water, sap en kruidenthee drinkt, geef je jezelf een ware volwaardige, weldadige detox-day. Laat dan wel voor één dagje koffie, zwarte thee en alcohol staan. Met de lente in het vooruitzicht.. een enorme energiehit en een boost voor het immuunsysteem!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love