We doen van alles om onze kindjes veilig te houden; goede autostoeltjes, gezond eten, en een warm huis bijvoorbeeld.

Veilig onderweg

Een tijdje terug had ik al geschreven over handsfree bellen, en schreef ik over het belang van handsfree bellen. Nou las ik dus dit artikel en blijkt dus dat handsfree bellen een stuk minder veilig is dan we denken. Uiteraard altijd beter dan gewoon bellen, maar toch. Je bent toch niet helemaal met je hoofd bij het rijden, en dat is best link. Je doet dan zo je best voor je kinderen, en dan blijkt dat het telefoontje met je moeder over het hondje van de buurvrouw er voor te zorgen dat je bovenop je voorganger klapt. Dan maar hopen dat er geen gewonden zijn gevallen. De premie van de verzekering van je auto zie je waarschijnlijk ook nog eens stijgen.

veiligonderweg - Veilig onderwegDus als het niet echt heel dringend is, wacht dan gewoon maar met bellen tot je weer geparkeerd bent. Ik weet dat ik makkelijk praten heb, want ik kan niet rijden. Maar stel je voor dat ik nou eens zou bellen onder het rijden? Terwijl ik inmiddels 4x gezakt ben op afleiding en geen overzicht? En zo ben ik niet de enige. Jij kan misschien wel rijden, maar de andere chauffeur had misschien wel net mazzel. Een vriendin van mij is geslaagd omdat de examinator alleen naar haar decolleté keek. Volgens haar zou ze bij een vrouw dubbel en dwars gezakt zijn. Dus er op rekenen dat een ander net zo goed rijd als jij, is gewoon niet slim.
Ik zie het zoveel dat er kleintjes achterin zitten en de ouders druk aan het bellen of nog erger aan het appen zijn. En dan vind ik handsfree bellen nog een dingetje, maar stel je nou eens voor dat je zo druk in gesprek bent en je niet door hebt dat iemand een achterlijke move maakt? Je kunt niet alles voor zijn, maar je kunt jezelf wel afvragen of de echt de laatste update over de kat niet kan wachten?

En dit gaat ook voor fietsers of scooterrijders bijvoorbeeld. Ik heb het zelfs al als ik mijn gps in mijn oor heb (ja ik ben wegendoof, zonder gps geen aankomst op juiste bestemming), dan mis ik die auto die toch in 1x uit een straat komt omdat ik probeer te luisteren wat de mevrouw in mijn oor zegt.

 

Ik wil geen wijzende vinger opsteken, maar er gebeuren echt zoveel ongelukken door het bellen onderweg, bij de fietsers komt ongeveer 20% van de ongelukken door het bellen. In de US zijn er meer auto ongelukken door het bellen dan door drank of snelheid. Dat zegt toch wel iets?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love