Veilig op de fiets naar school | I love my brain

Waarom het eigenlijk niet gewoon heel normaal nog is in Nederland begrijp ik niet. Een helm op bij het fietsen. We hebben het allemaal nooit gedaan, en de meeste die ik hoor zullen het niet doen ook. Maar waarom het juist zo goed is lees je hieronder.

De fietshelm is de gordel van vroeger

Hoe vaak ik wel niet hoor “Maar vroegah..” Vroeger was alles beter. Toen droegen wij geen helmen, toen hadden wij geen gordels om, en ook geen bescherming voor de stopcontacten. Al die dingen zijn er gekomen omdat het vroeger allemaal zo veilig was. Alle nieuwe regels met betrekking tot de autostoeltjes bijvoorbeeld zijn gemaakt om mensen te pesten. Niet omdat het veiliger is. DOODMOE wordt ik daarvan, van dat “Vroegah”. Nee, vroeger was niet alles beter. Vroeger was wel alles anders. Minder auto’s bijvoorbeeld. Of minder gekken op de weg.

Fietsen leer je met vallen en opstaan

We lachen met zijn allen keihard om die gekke Amerikanen met hun fietshelmpjes. Kinderen moeten gewoon vallen en van een schaafwondje gaan ze niet dood. Zo hebben wij het allemaal geleerd toch? En inderdaad van een schaafwondje gaan we ook niet dood. Van een flinke val met de fiets waarbij je hoofd tegen de grond aan stoot, kun je wel hersenbeschadiging krijgen. Nou is dat niet zo erg als doodgaan. Maar erg is het wel. Wist je dat een helm jouw hoofd, of dat van je kind, je daartegen kan beschermen?

De kinderen fietsen lekker buiten, en er komt een met haast aan scheuren. Te laat voor GTST. Moet met 120 door de bocht. Net dat jouw kleintje oversteekt met zijn fietsje. Nou beschermt een helmpje niet tegen alles. Maar het kan wel een verschil maken op zo een moment.

Maar zo een helm ziet er toch niet uit?

Kijk hier komt Nutcase om de hoek kijken. De helmen van Nutcase hebben toffe designs en maken de weg van en naar school veiliger én kleurrijker. Zelfs Keira die zich voor alles schaamt vond deze helm gewoon cool staan. Niet in de laatste plaatst omdat ze niet met drijfnat haar op school kwam. Maar de helmen staan gewoon prima. Overigens hoorden wij ook van kinderen die aan skateboarden, mountain biken en free running doen, dat zij ook helmen op moeten. Vooral die van Keira is inmiddels goed uitgetest.

De helm is waarschijnlijk iets waar wij nog aan moeten wennen zoals de gordel om in de auto bijvoorbeeld. Maar dat doet iedereen nu ook, hopelijk gaan wij ook wat veiliger fietsen.

Fietsen jij of je kind al met een helm op? En waarom of waarom niet?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like