Ga naar de inhoud

Veilig op reis | Met kinderen in de auto | Betty

veiligonderweg Veilig op reis | Met kinderen in de auto | Betty

Veilig op reis met de kinderen. Je staat er niet altijd bij stil, maar het is best een verantwoordelijkheid zo een kind in de auto. Helaas kun je niet voor een ander denken op de weg, maar gelukkig kun je al een hoop zelf in orde hebben.

Veiligheid is prioriteit

Het is logisch dat je nuchter achter het stuur kruipt, leg je mobiele telefoon weg, hou jezelf aan de snelheid, etc.. Kortom, gebruik je gezond verstand.

Veiligheid staat uiteraard voorop. Je wilt niet dat jouw kind als een projectiel door de auto vliegt als er een botsing plaatsvindt, en ik denk niet dat het jouw hobby is om een voorruit terug te koppen. Dus zorg er in de eerste instantie voor dat je een gordel draagt. In nieuwe auto’s zijn deze zo geavanceerd dat ze je automatisch insnoeren als je hem vast klikt. Automatische gordelspanners zijn ook in te bouwen.

Jullie kleine spruit hoort uiteraard goed vast te zitten in een goedgekeurd kinderstoel of kinderzitje. Een nieuwe trend zijn stoeltjes met een basisonderstel dat met Isofix of autogordel vastgezet wordt, het stoeltje kan daarna eenvoudig op de basis worden vastgezet. Zo weet je dat jouw kind altijd op de juiste en veilige manier mee kan reizen.

Om schokken van de auto te kunnen dempen en het hoofdje te ondersteunen, is de Axiss-Fix Air de oplossing. Dit is niet zomaar een Maxi-Cosi, dit is namelijk de eerste in zijn soort met een airbag!

Infographic Mijlpalen Maxi Cosi Veilig op reis | Met kinderen in de auto | Betty

Een goede autoverzekering, maar wat is verstandig?

Wie een auto heeft moet een WA verzekering auto afsluiten, dat staat nu eenmaal in de wet en is dus verplicht. Bovendien moet een auto jaarlijks worden gekeurd om de veiligheid op de weg te waarborgen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je op de snelweg plotseling geen remmen meer hebt.
Er zijn talloze verzekeraars die polissen aanbieden en nog meer garages die jouw bolide voor een prikkie willen keuren. Maar wat is wijsheid?

Een ongeluk is zo gebeurt. Die keer dat je in blinde paniek een spinnetje van je zonneklep wilt slaan. Of wanneer je een Buzz Lightyear tegen je hoofd gesmeten krijgt omdat er geen mayo bij de frietjes van de Mac zit..  Je kan in een seconde afgeleid zijn en je zoent onverwacht de schors van een boom of het blik van een dikke BMW.
Neem de tijd om de aangeboden autoverzekeringen te vergelijken en laat je niet meeslepen door reclames en beloftes. Kies voor het aanbod dat het beste bij jouw (gezins)situatie past. Ga niet meteen voor de goedkoopste autoverzekering. Er is veel keuze, dus ga er rustig voor zitten.

De keuring!

Een noodzakelijk kwaad, maar voor je eigen bestwil.
Goedkoop is vaak duurkoop, dus laat je auto niet keuren bij die louche automonteur om de hoek, maar ga naar een door de RDW erkende autogarage. Je betaalt misschien iets meer, maar dan weet je zeker dat je veilig de weg op kunt.

Veel rijplezier!veilig onderweg Veilig op reis | Met kinderen in de auto | Betty

foto van kinderen in de auto is van Shutterstock

4 reacties op “Veilig op reis | Met kinderen in de auto | Betty”

  1. Ik denk dat veel mensen ook kiezen voor hetgeen wat dichtbij is. In het dorp hier hebben wij een garage die ook RDW gekeurd is. Mooi dus!

  2. Hele goede tips. Veilig vervoer is zo ontzettend belangrijk! Wij hebben gelukkig isofix en dat geeft toch een veiliger gevoel. Eigenlijk zou ik graag nog de AxxisFix Air willen hebben met geïntegreerde airbags. Heb van dichtbij mogen zien wat het effect daarvan is, echt bizar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *