Close

Velvet Crush | Tijd voor fluweel terug in het interieur!

Na veel rotan, beton en pastelkleuren, is het fijn om een weelderige stof als fluweel aan het interieur toe te voegen. De tijd van retro en art deco is weer helemaal terug, of Gatsby daar een rol in speelt weet ik niet, maar verliefd ben ik er in elk geval wel op! Wittmann snapt het helemaal! Met gave stoelen en banken in fluweel, maar een modern design is helemaal van nu. Met super gave DIY!

My velvet crush

Laatst zag ik bij Netflix zo een serie waarin ze huizen opknappen (mijn geheime verslaving) en vond ik dat net iets te. De hele woonkamer stond vol met roze fluwelen banken, stoelen, gordijnen en een fluwelen muur. Zelf zou ik eerder dan bijvoorbeeld voor de mooie Wittmann Vuelta Bank van 1 van de beste ontwerpers in Design meubelen gaan. Jaime Hayón is een Spaanse ontwerper die retro, kunst en modern perfect weet te combineren. Hij doet dit ook voor Wittmann met deze fantastische bank. De bank is net een omhelzing. Zacht en mooie ronde vormen. Origineel en comfortabel, zo een bank die jaren mee gaat en er alleen maar mooier op wordt vind je niet?

Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan fluwelen kussens op de bank en fluwelen gordijnen. Of een stoel in een opvallende kleur en een muur van fluwelen platen (DIY onderaan het blog!). Wat ik mooi vind van Wittmann is dat ze echt oud en nieuw combineren. Een gave fluwelen bank met bijvoorbeeld de betonlook op de vloer en een marmeren tafel. Het staat dan al snel ook erg opgeruimd. En op een marmeren tafel zie je minder snel vlekken. handig met wat kleinere kinderen of grotere klunzen.

DIY fluwelen wand

Helemaal geïnspireerd op Wittmann laat Cassandra stapsgewijs zien hoe je zelf een velvet-muur of hoofdbord voor achter je bed kunt maken door wandpanelen met fluweel te bekleden. Chique!

Het mooie aan wandpanelen (en met name bekleed met velvet) is dat het de ruimte niet alleen een stuk warmer en chiquer maakt, maar ook het geluid beter dempt. Dus dit is nu je romantische place to be where the magic happens.

Dit heb je nodig:

1.Velvet stof in de gewenste kleur. Be bold en ga gerust voor verschillende kleuren fluweel.
2.Nietpistool
3.Panelen in de gewenste maat. Geluiddempend kurk is een mogelijkheid voor een hoofdbord achter het bed of tegen de muur. Hout is een optie als je zelf een bankje met stof wilt bekleden.
4.Bekledingsschuim, dit maakt het lekker zacht om tegen aan de zitten. Denk bijvoorbeeld aan schuimrubber. Wil je er bovenop kunnen zitten dan zou je ook kunnen kiezen voor een matras topper. Let hier wel op dat je de topper dan nog wel op maat moet snijden.
5.Montagekit

DIY: Maak je eigen velvet muur

Eigenlijk is het heel erg simpel. Pak een paneel, zorg dat het schuimrubber op maat van het paneel is. Knip de stof aan alle kanten 5 tot 10 cm groter en niet dit om het paneel met schuimrubber heen. Wanneer je alle panelen met fluweel hebt bekleed, hangt je de panelen aan de muur. Dit kun je doen door middel van montage kit. Enfin, je velvet muur of fluwelen hoofdbord is al klaar. Kind kan de was doen eigenlijk. Het is echt een simpele diy die enorm veel luxe uitstraalt. Wedden dat iedereen die bij je langs komt en je geheim wilt weten?!

Velvet is een structuur die je in elk geval overal ziet en duidelijk opnieuw gewaardeerd wordt. Zijn wij blij mee, en jij?! Heb jij al een mooi fluwelen item in je interieur?

fluwelen bank

fluweel in het interieur met diy

Lees ook: DIY bed maken: palletbed van steigerhout

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang