De verandering op de vensterbank

Afgelopen donderdag ben ik de leeftijd van 21 jaar gepasseerd. Best een leeftijd om te noemen toch? Je wordt gezien als jong, en je moet jezelf laten zien aan de buitenwereld.

Zelfstandigheid is ook pré. Een aantal punten kan ik zelf doen. Maar heel veel dingen niet. Ik zal bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het zoeken naar werk. En veranderingen kunnen lastig zijn.

Een droom van mij, maar ook zeker voor ieder andere jongere, is om later huisje, boompje, beestje te hebben. Al hoeft dat laatste niet perse voor mij. Een eigen plek voor mij alleen. Hoe heerlijk zal dat zijn! Lekker alles zelf bepalen, zelf de boodschappen doen, zelf schoonmaken.. Zelf schoonmaken? Ja, dat is ook een punt dat ik lekker zelf zou willen doen. Eerst heerlijk een beetje aanmodderen en dan gaandeweg een lekker schoon huis hebben. Heerlijk dingen weggooien of verplaatsen. Zonder dat iemand vraagt wat je met die spullen gaat doen.

In een slaapkamer in een huis in Gelderland, breng ik vele uren door. Het is mijn eigen plek. Op de vensterbank vind je mijn verzameling uilen, een paar bootjes, een kapotte Atlasvlinder en twee plantjes. Regelmatig haal ik een stofdoek over de bank heen, om in een nette kamer te kunnen verblijven. Al wordt de vensterbank toch wat vol door mijn uilencollectie. Toch mis ik de momenten niet. Ik zie het meteen wanneer er een dingetje is verschoven of verplaatst. Wie is er op mijn kamer geweest? Dat is dan de vraag.

Ik voel het kriebelen in mijn borst. En dan komt het eruit. ‘BEN JIJ OP MIJN KAMER GEWEEST? MIJN HELE VENSTERBANK IS VERKNALD. Ik zou mijn kamer graag zelf schoonmaken.’ De deur gaat met een klap achter mij dicht. Ik stort me op bed en begraaf mijn gezicht in de zachte kussens. Wat had ik toch graag een eigen huis gehad.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like