Close

8 verborgen functies van de Android telefoons

Ben jij in het bezit van een Android telefoon? Dan is de kans groot dat jouw smartphone over een aantal functies beschikt, die jij – nog – niet hebt ontdekt. Ik leg je daarom graag uit om welke functies het gaat en wellicht ontdek je wel iets nieuws. Zo kun jij je smartphone volledig benutten.

Wil jij lang gebruik kunnen maken van alle toffe functies van jouw smartphone? Dan is het zaak jouw kostbare telefoon goed te beschermen tegen schade. Dat kun je heel goed doen door middel van de vele telefoonhoesjes voor Samsung van hoesjesdirect.nl. Heb je een andere Android telefoon? Ook in dat geval bieden ze nog vele andere telefoon hoesjes aan. Op die manier kun je superlang van je telefoon en alle functies genieten.

Benieuwd naar de verborgen functies? Lees dan gauw verder!

1. Foto maken tijdens het filmen

Wist je dat je tijdens een video opname ook foto’s kunt maken? Nu hoef je nooit meer te kiezen of je een video of foto wilt maken. Deze functie kan namelijk erg handig zijn. Stel je voor, je bent iets leuks aan het filmen maar je wilt van dat moment ook een foto vastleggen. Nu kun je heel eenvoudig beide functies gebruiken. Bij de meeste smartphones zul je een camera pictogram naast de opnameknop vinden, klik hierop om een foto te maken tijdens het filmen.

2. Bericht bij schermvergrendeling

Je kunt bij een Android smartphone een bericht instellen dat zichtbaar is bij vergrendeling. Het bericht kun je zelf personaliseren, het kan dus van alles zijn. Bijvoorbeeld, ben je bang dat je je smartphone kwijtraakt? Dan zou je kunnen zeggen: Mijn mobiel gevonden? Bel 06-12345678. Als je gelukt hebt, geeft de vinder je smartphone terug!

3. Wi-fi wachtwoord delen via QR-code

Niets is vervelender dan een lang WiFi wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, getallen en symbolen op te noemen of over te typen. Vanaf nu hoeft dat niet meer. Bij de nieuwe Android 10 kun je namelijk via een QR-code een WiFi netwerk delen! Om dit te kunnen delen navigeer je naar “Instellingen” > Tik op het WiFi netwerk waarmee je verbonden bent > “Delen” > “QR-icon” > volg de instructies.

4. Smart lock

Smart Lock is een handige feature wat misschien niet vaak genoeg gebruikt wordt. De Smart Lock maakt het mogelijk om je smartphone in bepaalde situaties automatisch te openen zonder dat je een code hoeft in te voeren. Bijvoorbeeld wanneer je thuis bent, je stem hoort, verbonden bent met een bekend apparaat (bluetooth in de auto) of wanneer je jouw smartphone in je handen hebt (on-body detection). Je vindt deze functie in je “Instellingen” > “veiligheid & locatie” > “Smart Lock”.

Android

5. Family link

Family Link is ideaal voor ouders die hun kinderen op een smartphone laten spelen. Het geeft ouders controle en inzicht in wat hun kinderen allemaal doen op een smartphone. Je kunt een tijdslimiet en ‘bedtijd’ alarm instellen en je kunt bepaalde apps blokkeren. Daarnaast geeft het op langere termijn inzicht in hoe lang je kinderen een smartphone gebruiken en wat ze erop doen. Dan kun je als ouder beslissen of het wel echt een goed idee is om ze een smartphone op jonge leeftijd te geven.

6. Verwijderde notificaties terugzetten

Het is je vast wel eens overkomen, je veegt per ongeluk een notificatie weg zonder de inhoud te lezen. Gelukkig kun je de notificatie terughalen! Om deze functie te gebruiken druk je een paar seconde op het thuisscherm totdat je de optie krijgt om een widget toe te voegen. Tik op “Widgets” > “Instellingen” > “Meldingenlogboek” en plaats de widget in je thuisscherm.

7. Vind mijn apparaat Android

De ‘Find My iPhone’ functie voor Apple gebruikers is al erg bekend, maar wist je dat er voor Android gebruikers ook een ‘vind mijn apparaat’ is? Je kunt je Android smartphone terugvinden indien je locatievoorzieningen aan staat, apparaat is ingeschakeld, ingelogd bent op een Google-account, verbonden bent met een netwerk en ‘vind mijn apparaat’ is ingeschakeld. Ben je bang om je smartphone kwijt te raken? Schakel dan standaard vind mijn apparaat in zodat je een grotere kans hebt om je smartphone terug te vinden.

8. Video schermopname maken

Wist je dat je naast een screenshot ook een video schermopname kan maken? Dit is een handige functie als je een filmpje wilt opnemen of een instructie filmpje wilt maken. Het kan per smartphone merk verschillen waar je deze functie kan vinden. Het makkelijkst is om te zoeken naar ‘schermopname’ om de functie te vinden.


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang