Close

Verbrand in de zon | Met deze 5 tips vind je verkoeling!

Als de zon schijnt willen we allemaal het liefst zo snel mogelijk het strand op om heerlijk bij te bruinen. Als je thuis komt merk je pas dat je schouders en rug helemaal rood zijn en gloeiend aanvoelen. Als je bent verbrand in de zon is dat erg vervelend. Het kan zijn dat je onvoldoende hebt gesmeerd of dat je te lang in de zon hebt gezeten. Ben je verbrand in de zon? Wij geven je 5 handige tips.

Yoghurt


Wist je dat yoghurt kan helpen om de pijn door een verbrande huid te verminderen? Zuiver werkt namelijk als een echt wondermiddel als je een verbranding aan je huid hebt opgelopen door de warme zon. Yoghurt verkoelt je huid en verzorgd deze tegelijkertijd. Ook karnemelk heeft hetzelfde effect.

Alba botanica


Producten van Alba Botanica bestaan enkel uit natuurlijke ingrediënten. Alba Botanica heeft ook een heerlijke cooling spray in het assortiment. Zodra de spray in aanraking komt met je verbrande huid, voel je direct een heerlijke verkoeling. Een spray werkt gemakkelijk. Je huid ervaart een onmiddellijke verlichting van de pijn en daarnaast wordt je huid ook goed gehydrateerd.

Biodermal cooling gel


Ook Biodemal heeft een heerlijke cooling gel die je direct kan helpen. Deze gel zorgt voor een hydratatie van 24 uur lang en kalmeert en herstelt de verbrande huid. Deze crème kan ook zonder problemen gebruikt worden door mensen die zwanger zijn of zwanger zijn geweest.

Aloë Vera


Aloe vera wordt vaak gebruikt om brandwonden te behandelen, dit komt omdat het verkoelend werkt. Je huid wordt direct goed gehydrateerd en voelt meteen minder droog aan. Zo trekt de pijn al snel weg.

Aardappelen


Ook aardappelen kunnen je helpen om de pijn van je verbrande huid te verminderen. Je moet hiervoor rauwe aardappelen nemen. Snijd de aardappel in plakjes en leg deze op je verbrande huid. In rauwe aardappel zit namelijk zetmeel wat ervoor zorgt dat het verbrande gevoel verminderd wordt.

lees ook Zonnebrand voor de oudere huid: dit zijn mijn favorieten!

Aan de hand van deze tips kun je direct actie ondernemen als je huid toch verbrand blijkt te zijn. Probeer dit echter zoveel mogelijk te voorkomen door je huid goed in te smeren en niet te lang in de felle zon te zitten.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

10 thoughts on “Verbrand in de zon | Met deze 5 tips vind je verkoeling!

  1. Ik probeer verbranden te voorkomen, maar anders dan gebruik ik after sun, maar dit zijn handige tips voor als er geen after sun in de buurt is.

  2. Erg handige tips. Ik ga die van de yoghurt en aardappelen zeker onthouden. Die heb je meestal en in huis of kan je snel halen. Ik was afgelopen maart in tenerife heel erg verbrand, wat een ellende zeg

  3. tja…uhmmm. hummm…gewoon de tijd in de gaten houden en kleren op tijd weer iets aan doen….Wapperende wijde kleren zijn ook veel koeler dan een bikini…

  4. Dat van die aardappelen wist ik nog niet: ik gebruik altijd aloe vera als ik verbrand, wat gelukkig maar heel zelden voorkomt.

  5. Wat een handige tips wist de meeste eigenlijk niet maar gelukkig verbrand ik ook bijna nooit omdat ik mij waarschijnlijk zelfs teveel insmeer haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang