Verleiding is onweerstaanbaar … Of toch niet ?

Ben jij te verleiden ?

Ik word graag verleid: ik zeg het eerlijk. Dat euforische gevoel wat verleid worden met zich meebrengt: daar kan weinig tegen op. Je voelt je bijzonder; al is het maar even……  Verleiding is vaak van korte duur, maar kan ‘verstrekkende’ gevolgen hebben. Het smaakt vaak naar meer. En herhaling.

Op zich niets mis mee, met verleid worden: je krijgt er energie van, word er blij van en voelt je er goed door.

Maar nu heb ik het dus niet over verleid worden door eten…

Want daar hou ik NIET van: dat schopt mijn plan in de war, maakt me slechts heel kort blij en zorgt ervoor dat ik strontsacherijnig word: ik heb de verleiding wederom niet kunnen weerstaan. Teleurgesteld zijn in mijzelf is een van de gevoelens die ik niet prettig vind. Ik doe dit ten slotte voor mijzelf….

Wanneer we op een pad richting een doel zitten, hebben we vaak weinig geduld. We zijn op zoek naar ‘short-cuts’, crashdieten die op lange termijn resultaat geven en hebben een lichte vorm van zelfmedelijden ivm al het lekkere eten wat we ‘niet mogen’. Zodra je echter tegen jouzelf zegt dat iets ‘niet mag’, krijg je het niet meer uit jouw hoofd; geloof me.  De ‘verboden producten’ zijn overal en roepen jou continue; net zolang totdat je hebt toegegeven.

Nu kun je er voor zorgen dat je de verleidingen niet opzoekt en ver bij ze vandaan blijft.

Daarnaast zou dat jouw sociale leven volledig om zeep helpen.  De kunst is dus om ‘hard to get’ te worden. Voor verleidelijk eten welteverstaan ….

Dat ‘hard to get’ is niet alleen een ‘Mindset’. Het is vooral Mindcontrole; steeds als het lastig wordt, beschikken over de controle die nodig is om de keuze te maken die jou brengt bij het doel wat jij voor ogen hebt. Vaak is dat doel verder weg dan de verleidingen die jou van jouw stuk proberen te brengen. Die verleidingen lijken overal voor jouw neus op te doemen.

Probeer je te focussen op al het eten wat je wél kunt eten zonder jouw doel uit het oog te verliezen. Kijk naar de mogelijkheden en benut die. Een dagje uit, een avondje op de bank, een heerlijke vakantie: geniet ervan op jouw ‘nieuwe’ manier. Verstandig en op een dusdanige wijze dat je er energie van krijgt, blij van wordt en je er goed bij voelt. Vraag jouzelf af hoe graag en hoe lang al, jij jouw doel wilt behalen en hoe lang je geniet van het toegeven aan de verleiding. Vaak wint jouw doel. Smaakt het dan nog net zo lekker ?

En probeer ook de smeekbedes van jouw omgeving te negeren. Vaak proberen mensen jou te verleiden tot jouw oude gewoonten; ‘ ahhh joh; doe gezellig een wijntje mee……’ ‘ Een patatje kan toch wel ?’ Begrijpelijke vragen, vanuit hen bezien, maar het helpt jou niet echt….

Wat anderen ook zeggen. Jouw doel is niet hun doel; dus jouw keuzes zijn niet hun keuzes.

Verleid ook hen: om jouw keuzes te respecteren. Vertel hen wat je wilt bereiken en betrek hen erbij. Dan zal er altijd meer begrip zijn en zullen zij jou willen helpen jouw doel te behalen. Informatie voorziening doet een hoop, heb ik gemerkt; mensen begrijpen simpelweg meer wat jouw nieuwe levensstijl voor jou betekent, als jij hen vertelt wat het voor jou betekent. En doen ze dat niet: ook geen probleem, maar dan zijn zíj het in ieder geval niet waard om voor hen van jouw pad af te wijken.

Af en toe volledig ‘buiten jouw boekje’ gaan, kan heus

Kijk af en toe jouzelf in de spiegel aan en vraag wat je nu écht wilt. En handel daarnaar !! Zoveel daadkracht en toewijding is verleidelijk voor iedereen, dus wie weet wat het jou brengt ….

 

Geniet van een mooie week !!

Liefs, LiesbethVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Liesbeth

  Dank je wel Querine, voor jouw leuke reactie !

 2. Liesbeth

  Dank je wel Lodi ! Zo is dat ; als iedereen doet waar hij blij van wordt, is iedereen blij….. 🙂

 3. Liesbeth

  lastig he…… Maar je bent sterker dan je denkt !! Echt !

 4. nicole orriens

  Ja, ik ben wel te verleiden. Zeker met lekkere dingen helaas.

 5. Lodi

  Mooi geschreven en zo waar. Jouw doel is jouw doel en keuze en van niemand anders!

 6. querine

  Wat een super fijn en goed stuk om te lezen!
  je kan zien dat je zelf ook een powervrouw bent!
  leuk om te zien!

%d bloggers liken dit: