Verliefdheid & Kinderen Vervolgd

Duidelijkheid verschaffen

Na regen komt zonneschijn, heb ik al eens gezegd. Nou, ik kan zeggen dat het gestopt is met regenen en dat het zelfs kurkdroog is buiten. En zo startte de blog van De Laatbloeier ditmaal, om duidelijkheid te verschaffen over de mogelijk ontstane confusie na de vorige gastblog. De al bij familie en vrienden gedane revelatie zorgde bij sommige dierbaren voor de nodige consternatie. En ondanks dat ik deze grote woorden gebruik om de nodige suspense te creëren hoop ik dat ontsteltenis niet een van de emoties is die dit stuk oproept.

‘Oeh, spannend! Het is net een goed boek, waar je elke week een stukje meer van mag lezen.’ Eigenlijk was dat niet de bedoeling, maar het begint er toch aardig op te lijken. Ja, ik zal er maar mee voor de dag komen. Mijn nieuwe liefde, waar ik vorige week over schreef, is mijn ex. De moeder van mijn kinderen. Kortom, mijn ex-ex. Wat wel balen is, want dat maakt dat seks met mijn ex, ineens niet meer tot de opties behoort. En nog erger, dat de door ons geambieerde titel Triple X zou betekenen dat we weer uitelkaar moeten gaan. Nou, dat gaan we dus niet doen!

De openbaring

Terwijl de hele wereld in de gaten leek te hebben dat wij steeds meer naar elkaar toegroeiden, hadden wij beiden nog niets door. Het is ook daarom dat wij, op de avond voor m’n ex-ex’ verjaardag, nogal schuchter elkaar bekenden dat wij beiden al enkele dagen in de war waren van de gevoelens die we voor de ander voelden. Maar nog vreemder was het dat we hier zo enorm nuchter en droog, voor sommigen zelfs te relativerend, op reageerden.

Blijkbaar moest het bezinken, want pas de dag erop werd formeel en wederom weer erg relativerend geconcludeerd dat we ons over zouden geven aan de gevoelens. Maar dat we alles op alles moesten zetten om de relatie te laten werken, omdat we onze kinderen niet achteraf blijken te hebben blij gemaakt met een dode mus (zelfs ondanks de oudste een dode mus nog best grappig zou vinden, vooral wanneer z’n vader beweert dat ie achter hem vliegt).

Waarom het dit keer wel lukt

Met dat als uitgangspunt, dat het geen valse hoop mocht zijn die we de kinderen gaven, zijn we vol overgave gestort in een nieuwe relatie. Maar we hadden al een geschiedenis samen, wat als voordeel heeft dat buikpijn van alle ingehouden scheten niet behoort tot de nare gevoelens die verliefdheid met zich meebrengt. Een stinkende bedoening dus vanaf dag één. Die van haar dan, want die van mij ruiken naar lavendel.

Nou, die geschiedenis maakt eigenlijk dat wij al weten waar onze valkuilen liggen. Zo hebben wij onze ego’s, welke nogal eens botsten, vaarwel gezegd; onze gevoelens (redelijk of onredelijk), welke voorheen opgekropt werden, bespreekbaar gemaakt en in onze communicaties centraal gezet; en spoken uit het verleden (die we eigenlijk al grotendeels allemaal hebben besproken) gaan we binnenkort te lijf met een relatietherapeute. Dit en dat we nu echt als pubers zo verliefd op elkaar zijn, waar in de vorige relatie uiteenlopende ambities ons weerhielden om toe te geven aan een verliefdheidsgevoel, maakt dat we een enorm vruchtbare bodem hebben voor een geslaagde liefdesrelatie die de tand des tijds kan doorstaan.

 

Uw verheldering brengende reporter,

De Laatbloeier Gastblogger @ PinkPress [Signature Logo]Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

3 reacties op “Verliefdheid & Kinderen Vervolgd”

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: