Vermoeidheid. Moe. Uitgeput. Op.

oververmoeidheid Vermoeidheid. Moe. Uitgeput. Op.

Herkenbaar? Vermoeidheid staat echt in de top 10 van de meest voorkomende kwalen. Er zijn veel oorzaken die een grote rol kunnen spelen waaronder voedingsgewoonten.

Vermoeidheid. Moe. Uitgeput. Op.

Ken je dat je zo moe bent dat je heel graag van alles wilt maar niet meer kunt. Het aantal mensen die er last van hebben wordt steeds groter. Het vervelende is dat een vermoeidheid een vage, lastige klacht is. Het is zo breed dat het voor een huisarts heel vaak moeilijk is te achterhalen wat nou eigenlijk echt het probleem is.

Meestal kan een vermoeidheid verdwijnen na een goede nachtrust. Maar wanneer wordt vermoeidheid nou eigenlijk abnormaal?

 • – Bij het opstaan heb je het gevoel dat je weer terug naar bed wilt.
 • – Alles kost erg veel moeite.
 • – Na een hele nacht geslapen te hebben toch moe blijven.

Wanneer dit het geval is en weken duurt, is een teken dat iets niet helemaal in orde is.

oververmoeidheid1Enkele oorzaken die de vermoeidheid kunnen veroorzaken:

 • – Bloedarmoede
 • – Stress
 • – Gebrek aan zuurstof
 • – Traag werkende schildklier
 • – Slechte voeding
 • – Slechte conditie
 • – Lage bloeddruk
 • – Lage bloedsuiker spiegel
 • – CVS ( chronische vermoeidheid syndroom)

Het is erg belangrijk om een lichamelijk onderzoek te laten verrichten. Zo kan je veel kwalen uitsluiten.

Betreft voeding is het erg raadzaam om suiker te vermijden. Overmatige suikerconsumptie maakt je erg moe. Tip: neem eens zongerijpt fruit dat is een super energie leverancier. Een traag werkende schildklier zorgt ervoor dat je lusteloos en traag wordt. Het beste kan je dan jodium hiervoor gebruiken om je schildklier te helpen werken. Zeevis en zeewier soorten zijn aan te raden bij een schildklier dat traag werkt.

oververmoeidheid2Noten, zaden, peulvruchten helpen je erg bij bloedarmoede. Vitamine C en D helpen ook erg bij vermoeidheid. Eet gezond dus veel verse groenten en fruit.

En hoe gek het ook klinkt, neem vooral je rust! Dit lijkt wel het laatste waar we aan denken om te doen bij oververmoeidheid. Probeer te ontspannen, je lichaam geeft je een seintje dat er iets nu niet in orde is. Wanneer de ergste dingen zijn uitgesloten maak dan een plan voor jezelf en doe het dan ook. Luister naar je lichaam, en ga grenzen stellen dat is enige manier om te herstellen en weer wat energie op te bouwen!

 


ageology banner Vermoeidheid. Moe. Uitgeput. Op.

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Vandaagismooi.nl

  Ik ben ook altijd chronisch moe. Het is of vaak te weinig slaap (laat naar bed, vroeg er uit) of gewoon het overprikkeld zijn, dan ben ik daarna uitgeblust. Weinig aan te doen helaas. 😉

 2. Els

  Sinds ik met dcn ben begonnen ben ik stukken minder vermoeid, lag echt aan mijn voeding

 3. Mariska

  Goede tips, en ook echt naar je lichaam luisteren! Na bloed prikken bleek dat ik een flink ijzertekort heb. Aha, vandaar dat ik zo moe was! Kan makkelijk worden opgelost met ijzertabletten en meer op voeding letten. Scheelt dus een hele hoop!

Reacties zijn gesloten.