5x De iconische lampen van Verpan

Verpan Design Lampen

The Roaring Twenties en Gatsby tijd zijn nu weer hotter dan ooit. We zitten weer opnieuw in de jaren 20 natuurlijk. Kun je geloven dat het al zo lang geleden is?

Van fonkelende lampen naar minimalism

Verner Panton is een Deense designer. Zijn iconische design past helemaal in 2020. Het jaar waar we zo natuurlijk en minimalistisch mogelijk gaan, met glamoureuze accessoires. Hij maakt van die hele simpele en minimalistische stoelen en bijvoorbeeld spiegels. Maar als je dan naar zijn lampen kijkt dan voel je gewoon een feestje met de jaren 20 stijl aankomen.

Mijn top 5 Verpan lampen:

Design Verlichting vind ik zo mooi in huis. Het kan echt even dat extra geven. De lampen van Verpan horen daar zeker bij. Kijk bijvoorbeeld naar mijn favoriet Spiral Gold Hanglamp. Ik kan mij bijna niet voorstellen hoe een kamer hiervan zou opleven. Het geeft echt het feestgevoel van toen weer. Net als bijvoorbeeld de Fun Tafellamp en de Fun Metal Wandlamp. Alle drie maken zij deel uit een van de grootste series lampen die Verpan ooit gemaakt heeft. De ontwerpen komen uit de jaren ’60, maar zijn door het goede ontwerp natuurlijk tijdloos, en grappig genoeg weer helemaal van nu. Zo komt alles uit de mode wel weer eens terug.

Wat deze lampen serie extra bijzonder maakt is dat bij een klein briesje of als je er tegenaan tikt, er een rinkelend geluid is. Hoe gaaf is dat? Doet heel zomers aan ook weer denk ik.

Als je dan kijkt naar de prachtig simpel, maar toch complex ,Moon hanglamp, of de haast futuristische Wire vloerlamp zijn die ook echt heel gaaf in huis, maar totaal anders. Je zou haast niet eens zeggen dat het van dezelfde designer komt. Dat vind ik wel echt heel knap. Helemaal in deze tijd waarin wij het minimalistische combineren met juist weer wat drukkere ontwerpen.

Welke van de twee stijlen vind jij het mooist?

haal de jaren 20 in huis met Verpan design lampen

Lees ook: Een klein huis groots inrichtenVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like