Verwachtingen = Teleurstellingen; Hoe zet ik verwachtingen opzij ? Mijn ervaring is, dat wanneer ik ‘ iets’ verwacht, ik vrijwel altijd teleurgesteld word.

 

Het gaat namelijk nooit zoals ik in mijn hoofd had. De kunst is dus om die verwachtingen naar een nulpunt te brengen. Dit geldt zowel privé als zakelijk. En ook op heel persoonlijk niveau.

 

Crossfit Open Games

Zoals ik vertelde in mijn vorige blog, neem ik deel aan de Crossfit Open; vijf weken achter elkaar een workout doen, die door de organisatie in elkaar wordt gezet. Je weet dus niet wat je kunt verwachten; iedere week een verrassing. Dat is het leuke, maar tegelijk ook het lastige van deze Games; voorbereiden is lastig. Zeker voor een newbie als ik; van veel oefeningen weet ik niet eens hoe ik ze moet uitvoeren en is de YouTube toelichting een must; maar dat terzijde.

Het feit dat ik volledig ‘ out of control’ ben voor wat betreft een juiste voorbereiding, zorgt ervoor dat ik mijzelf al drie weken teleur stel. De strijd die ik met mijzelf lever in deze Games is enorm. Mijn verwachtingspatroon is te hoog. Ik verwacht van mijzelf dat ik goed presteer op oefeningen die ik nog nooit heb gedaan en simpelweg niet kan.

Toen ik startte aan deze Games, was ik van plan er ‘onbevangen’ in te blijven zitten. ‘ We zien wel…..’-mentaliteit. Het is mij gebleken dat ik die vorm van mentaliteit niet bezit. Ik wil een kop en een staart. Ik heb een doel en wil daar alles voor gegeven hebben. Blijkbaar zelfs als ik dat helemaal niet kan.

In de loop van de afgelopen drie weken heb ik dus na kunnen denken over deze ‘botsing’ met mijzelf. Ik dacht dat ik kon ‘flowen’. Niets bljikt minder waar. Een mooi aandachtspunt; Flowen…..

Go with the Flow

Het klinkt zo easy; ‘gewoon loslaten en Go with the Flow; zie maar wat het je brengt….’. Ik adviseer het veel mensen. En faal zelf het hardst hierin. Ik hou van overzicht; de fase ‘controle’ heb ik reeds los kunnen laten (progressie dus). Overzicht in waar ik naartoe ga. En dan wil ik het liefst onnodige hobbels en bobbels bij voorbaat uitsluiten. En dat gaat dus niet altijd. Of eigenlijk; nooit. Het hoort ook niet bij Flowen. Sommigen zeggen dat ‘Only dead fish go with the flow’. Daar ben ik het deels mee eens (want een feit dat die dieren niet tegen de stroom ingaan), maar om nou alleen maar tegengas te geven om tegengas te geven, vind ik niet nodig. Soms is ‘loslaten’ gewoon echt even het beste. Het geeft de kans om overzicht te creëren.

Helicopter-view

Wanneer je in staat bent even afstand te nemen van jouw controle of overzichtswens (klinkt toch stuk vriendelijker dan ‘control-freakness’, nietwaar ?), krijg je overzicht. Alsof je als derde naar jouw eigen situatie kijkt. Dat kan verhelderend werken en ook confronterend. En toch raad ik je van harte aan die confrontatie aan te gaan. Hoe eng het ook is. Je zult inzichten krijgen die je de rest van jouw leven bijblijven en zullen helpen. Zowel zakelijk als prive. Vaak zijn de pittigste lessen de mooiste. De lessen waar we met dankbaarheid op terugkijken. Probeer dat voor ogen te houden.

Ik heb nog twee weken in de Crossfit Open om ‘gewoon’ te doen wat ik kan en geen onmogelijkheden van mijzelf te verwachten. En daar word ik beter in. Nieuwe doelen zijn reeds gezet; nu met een plan.

Soms is het leven een Overhead Squat; je moet eerst heel diep zakken, jouw adem inhouden, borst en kin opgeheven houden en dan jouzelf heel hard naar de Top uitduwen !!

Liefs, Liesbeth

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥