Close
5 handige verzekeringen voor ondernemers

5 handige verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers

Of je als vrouw nu zzp’er bent of aan het roer van en (middel)groot bedrijf staat, het is belangrijk om zelf je onderneming goed te verzekeren. De meeste vrouwelijke ondernemers zijn zich hier gelukkig bewust van, maar toch zijn er een aantal uitzonderingen. Weet je niet zo goed welke je wel en niet af moet sluiten? Wij hebben hier 5 handige verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers op een rijtje gezet.


1) Arbeidsongeschiktheidsverzekering


De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is één van de belangrijkste verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers. Hiermee zorg je namelijk voor een financieel vangnet als je door ziekte, een ongeval, zwangerschap of burn-out niet kunt werken. Raak je arbeidsongeschikt en heb je geen AOV? Dan moet je teren op je eigen vermogen, want er komt geen geld binnen. Als je wel verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid, heb je maandelijks recht op een uitkering. Doordat er geld binnen blijft komen, wordt het een stuk makkelijker om je vaste lasten te blijven betalen.


2) Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering


Vrouwelijke ondernemers doen er ook goed aan een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Ondanks dat een AVB verzekering niet verplicht is, kun je er veel baat bij hebben. Word je aansprakelijk gesteld voor schade die je tijdens het werk hebt veroorzaakt? Dan dekt je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering deze schade. Het maakt in dat geval niet uit of het om zaak- of persoonsschade gaat, want hier ben je allebei voor verzekerd met een AVB. Schade aan jezelf of jouw bedrijf en schade die met opzet door jou of je bedrijf veroorzaakt is, is niet verzekerd.


3) Beroepsaansprakelijkheidsverzekering


Wie een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, krijgt de mogelijkheid om deze uit te breiden met beroepsaansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de (financiële) schade als gevolg van een beroepsfout. Of je deze verzekering nodig hebt, hangt van je beroep af. Ben je advocaat, architect of financieel adviseur? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Als je een ander beroep beoefent, betekent dit niet dat je deze verzekering links kunt laten liggen. Breng eerst de risico’s van je bedrijf in kaart en bepaal op basis daarvan of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig is.

5 handige verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers


4) Rechtsbijstandverzekering


Omdat de gemiddelde vrouwelijke ondernemer niet verwacht dat haar bedrijf in een conflict verzeild raakt, wordt er lang niet altijd een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Zonde, want de kans op een conflict is een stuk groter dan je denkt. Weigert een klant om een rekening te betalen? Dan is er bijvoorbeeld al sprake van een conflict. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor alle kosten die dit met zich meebrengt, sluit je een rechtsbijstandverzekering af.


5) Verzuimverzekering


Vrouwelijke zzp’ers kunnen deze verzekering links laten liggen, maar dit geldt niet voor vrouwen die personeel in dienst hebben. In dat geval kun je namelijk te maken krijgen met ziekteverzuim. Als werkgever ben je verplicht om een zieke werknemer de eerste twee jaar minimaal 70 procent van het loon door te betalen. Omdat dit je veel geld kan kosten, wil je dit liever niet zelf betalen. Sluit je een verzuimverzekering af? Dan is je verzekeraar verantwoordelijk voor loondoorbetaling bij ziekteverzuim.

About Betty

1 thought on “5 handige verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang