Over een crash, verzekeringen, en te veel maand over aan het einde van het geld.

Ik ben een moeder van drie kinderen, alleenstaand en kom maar net elke maand rond. Eigenlijk elke maand net niet. zoals ik ooit een Loesje poster zag; “Ik heb elke keer aan het einde van mijn geld een stukje maand over”.
Net voor de voorjaarsvakantie overkwam mij weer wat hoor. Ik ben altijd erg zuinig op mijn spullen. Daar komt het OCD’tje in mij omhoog (netjes, geordend,, opgeruimd) Maar ook mijn ADD’tje (AD(H)D in mijn hoofd dus druk) die dat niet langer dan een dag of twee volhoud. Dus ik blijf bezig zeg maar.

Ik ben een geweldige chauffeuse al zeg ik het zelf. Altijd vol vertrouwen achter het stuur. Welke auto ik ook rijd; bus, Jeep, Kia, Mercedes met of zonder aanhanger. What ever.  Ik vermoed dat ik dat echt van mijn vader heb. Geen parkeer plek is mij te klein. heb ik 5 cm voor en achter ruimte? krijg ik de auto zonder schram op die plek, klaar. Niet iedereen is zo ben ik achter.
Ik irriteer me mateloos als ik bij school van mijn kinderen aan kom. Hoe groter de auto, hoe slechter mensen kunnen rijden. Zetten de auto zo neer dat er niemand meer bij kan.. hahahaha ik dus wel. elke dag, 2x per dag vind ik het een ware kunst me op het kleinste plekje in te parkeren. nou is mijn auto bijna net zo lang als breed dus dubbel leuk.
De laatste schooldag voor de voorjaarsvakantie was er plek zat, voor het eerst zette ik mijn auto gewoon normaal netjes neer. Achter mij stond een auto geparkeerd. ik zette mijn auto zo neer dat ook voor mij nog een auto bij kan om te parkeren. Na het ophalen van mijn kinderen stappen we de auto in. Mijn dochter zit al voorin, mijn oudste zoon achterin links en mijn jongste zoon ben ik rechts achter aan het zetten op het moment zie ik de auto die achter mij ging uit parkeren. Ik dacht al; Oei, die gaat wel erg strak langs mijn achterbumper’. Voor ik het wist hoorde ik een hoop herrie en voelde de auto letterlijk omhoog gaan door de druk op de deur waar ik dus achter stond. Ik draai mij om en zie dat haar zijkant mijn portier heeft vastgeklemd en ze kan niet voor of achteruit rijden. Met behoorlijke kracht en tegendruk krijgen we de auto’s uit elkaar en kon ze achteruit rijden en kwam mijn deur los. Mijn deur kon echter niet meer dicht. Totaal ontwricht en met veel gewend kreeg ik deze in het slot. Niet fijn als je kind aan die kant zit en veilig behoord te zijn. Auto’s begonnen achter haar te toeteren, alsof niemand kon zien wat er gebeurd was. Totaal geen rust of respect om even de situatie te overzien en te wachten. Ze reed iets door om voor mij te parkeren (wat inmiddels vrij was) om met mij de formulieren in te vullen. Ik dacht nog, moeten we nu de politie bellen? Ik heb dit nog nooit meegemaakt. rijd al 17 jaar schade vrij.
Daarna hebben wij de formulieren ingevuld en bekende mevrouw dat zij te veel haast had om weg te komen omdat ze ‘straatvrees’ heeft. Dus zich in deze drukte niet prettig voelde. Ik vond het sneu om de politie erbij te halen, omdat ik zelf vaak genoeg met angsten, stress en depressies te kampen heb gehad. Uiteindelijk was dat wel beter geweest. Want haar verzekeringsmaatschappij doet nu moeilijk. Ze zijn van mening dat het mede mijn fout was?
“Beide Partijen voerde een bijzonder manoeuvre uit (inhalen, parkeren, wegrijden uit parkeerstand etc) Hierdoor zijn beide partijen evenveel schuldig aan het ongeval” is hun mening. Alles wat zij zeggen deed de tegenpartij.. .ik stond stil!
Ik zal mijn rechtsbijstand verzekeringen moeten gaan aanspreken als de verzekering van de tegen partij van mening blijft dat ik mede schuldig ben. Haar zoon wilde mij met onderhands 500,- afkopen zodat het haar ‘no-claim’ niet zou gaan kosten, maar mijn monteur zei al; “het word zeker 1500,- aan materiaal en maakkosten. Nu is er van hun maatschappij uit een schade expert geweest die de schade zelfs taxeerde op 2.000,- . En dan krijg ik dus een mail met.. “u bent mede schuldig?? Ja Daaag. Dus ik ben tegen een openstaande deur gereden?? Terwijl een moeder haar kind in de auto vast zette op een parkeerplek?? “Gelukkig reed ze vooruit en niet achter uit anders had ik nu geen benen mogelijk meer gehad, of minimaal in een rolstoel gezeten.
Het is maar materiaal gelukkig, maar wel weer een hoop schade die ik niet kan en wil vergoeden.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Bella

    Vandaag mail gehad van de verzekering en ze blijven erbij dat ze maar 50% van de schade willen betalen. ..Dus ik kan de schade niet eens laten maken

  2. Bella

    nou dat is zeker zo. de tegenpartij wist het niet eens, zag haar weer op het schoolplein. Inmiddels nog niets terug gehoord op mijn mail. ze nemen lekker de tijd! Bedankt voor je berichtje x

  3. delaatbloeier

    Schandalig dat die verzekeringsmaatschappij op deze manier onder betaling uit probeert te komen.

%d bloggers liken dit: