Wortelsoep

Met deze koude dagen hoor je heel veel mensen hoesten, snotteren en klagen over verkoudheidjes en griepjes. Heel vervelend natuurlijk, en het maakt gelijk duidelijk dat je tijdens deze maanden goed voor je lichaam moet zorgen.

Dit kan natuurlijk op allerlei manieren, maar genoeg vitaminen binnen krijgen is daar wel een heel belangrijke van. Ik kom dan altijd snel uit bij soep, want je krijgt het er heerlijk warm van, je kunt er ontzettend mee variëren, ongemerkt heel veel groenten mee binnenkrijgen en het is makkelijk om te maken. Daarnaast is het ook een ongelooflijk handig gerecht om ’s ochtends (of een dag van tevoren) te maken, zodat je het ’s avonds alleen maar op hoeft te warmen. Handig voor de lange werkdagen dus.

Kortom, heb jij het idee dat je in de strijd tegen de virussen wel een vitamine boost kunt gebruiken? Deze super lekkere, maar bovenal super gezonde (laag in calorieën!) wortelsoep bestaat bijna volledig uit groenten en bevat daarmee ongelooflijk veel vitaminen.

Voor 6 koppen soep heb je nodig:

  • Ongeveer 750 gram winterwortelen
  • 1,5 bouillonblokje kip (of groenten, voor de vegetarische variant)
  • 500 gram soepgroenten
  • 2 flinke eetlepels mosterd
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • 1800 ml water
  • Staafmixer

Zoals je ziet zijn een groot deel van de ingrediënten voor de wortelsoep groenten, wat ervoor zorgt dat er slechts weinig calorieën in de soep zitten. Goed voor de lijn, maar je kunt ook ongestraft een lekker ijsje of warme chocolademelk als toetje nemen.

Schil de winterwortelen en snijd ze allemaal in stukken van ongeveer 2 cm. Stop de wortelen samen met het water en de bouillonblokjes in de pan. Breng het water aan de kook, en laat ongeveer 20 minuten doorkoken. Na die 20 minuten haal je de pan van het puur, en pureer je het met een staafmixer tot een mooie, egale wortel soep. Zodra je helemaal geen klontjes meer hebt zet je de pan weer op het vuur. Voeg de mosterd, soepgroenten, peper en knoflookpoeder toe en roer het goed door. Als je fijne soepgroenten hebt gebruik zullen die na ongeveer 10 minuten koken gaar zijn, bij de wat grovere groenten duurt dit iets langer. Wanneer de soep groenten gaar zijn is de wortel soep ook helemaal klaar.

wortelsoep Vitamine boost nodig? Probeer deze wortelsoep!


ageology banner Vitamine boost nodig? Probeer deze wortelsoep!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥