Vlindertaal: Over jezelf durven zijn

IMG 2292 Vlindertaal: Over jezelf durven zijn

Veel van jullie hebben het blog over de pestkopmoeder al gelezen, en de reacties erop waren veelal dat het zo bijzonder was dat Keira gewoon zichzelf durft te zijn. Voor veel kinderen is dat nog best wel moeilijk, en daarom schreven Barbara Kerstens en Matthja Sterk het boek Vlindertaal.vlindertaal

Vlindertaal, over jezelf durven zijn

Het boekje Vlindertaal gaat dus over jezelf durven zijn. Ze geven door middel van een verhaaltje en heel veel voorbeelden tips over hoe een kind zichzelf kan leren zijn. En hoe bijzonder je bent zonder een ander na te doen. Ik heb het boekje ook gelezen, en denk dat ook volwassenen zich er goed in kunnen vinden.

Wat het extra leuk maakt is dat je erin kunt tekenen, je fantasie er in kwijt kunt. Zo word het ook nog eens een heel persoonlijk boek. Ze schrijven duidelijk en goed begrijpbaar voor een kind. Er worden heel veel vragen gesteld, dus je gaat er ook echt over nadenken. Keira heeft het boek ook gelezen, en gaat hem nu nog een keer lezen zodat ze de tekeningen erbij kan zetten. Zij vond het een heel speciaal boekje. En stelt nu best veel vragen over jezelf zijn.

In het boekje gaat een uil op reis, hij word gepest omdat hij anders is dan de anderen. Hij wil namelijk zingen, en dat kunnen uilen niet. Zo gaat hij in gesprek met de bomen, en de dieren van het bos, en komt er achter wat hij waard is en wat hij goed kan.

Dit boek is een echte aanrader, om samen te lezen met je kindje, of om zelf te laten lezen. Het is geen zware kost, maar je leert er wel veel van. Helemaal goed voor bijvoorbeeld onzekere kinderen, of kinderen die worden gepest.vlindertaal

Winactie

De schrijfsters hadden beide toevallig mijn blog gelezen over pesten, en samen besloten we om een boek weg te geven aan een lezeres. Wil jij dit het boek Vlindertaal hebben, dan kun je hieronder reageren. Delen en taggen mag maar is geen verplichting.

Over een week krijgt de winnaar bericht.

Het boek is te koop op www.vlindertaal.nl

 


ageology banner Vlindertaal: Over jezelf durven zijn

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. Kim

  Wauw! Dit lijkt me een prachtig boek voor mn 2 kids. Mijn zoon die net is gestart op de middelbare en daar zijn weg in probeert te vinden en mijn dochter van 9 die last heeft van faalangst en zichzelf vergelijkt met andere kindjes. Dit zou een mooi cadeautje voor hun zijn! Leren en lezen in 1.

 2. Rewana

  weet hoe het is om gepest te worden en om onzeker te zijn….wil niet dat mn zoontje zoiets hoeft mee te maken, of dat die stoer moet gaan doen om erbij te horen, blijf gewoon jezelf doe je al gek genoeg!!!
  Dat wil ik hem ook gaan meegeven, heb nog ff’kes de tijd, hij is pas 2,5jr, hahaha, lijkt me een leuk boekje

 3. joyce

  Lijk me een leuk boek voor mijn 2 onzekere jongens en als mn meiden wat ouder zijn ook voor hun

 4. Willanda

  Leuk! Ik ben heel benieuwd naar dit boekje. Ook fijn om ouders verschillende tips mee te kunnen geven!

 5. Linda

  Dat boek ben ik heel benieuwd naar. Na 34 jaar kamp ik zelf nog steeds met de gevolgen van gepest worden en mijn oudste zit nu in hetzelfde schuitje als waar ik in zat. Misschien hebben we er allebei iets aan.

 6. tineke

  Wat een bijzonder boek! Mijn dochter is pas 11 maanden, dus ik heb het (nog) niet nodig, maar ga dit even onthouden voor over een paar jaar 🙂

 7. Nathalie

  Wat mooi, ik ken het boekje niet! Toch eens naar gaan kijken, onze oudste dochter is anders als anders en is daar erg verdrietig van…. misschien kan zo’n boekje haar een beetje op weg helpen te accepteren dat ze anders is.

  Ik doe mee, lukt het niet ga ik hem kopen!

  Leuke en eigenlijk gewoon hele lieve winactie!

Reacties zijn gesloten.