Close

Fris je kamer op met een vloerkleed

Is jouw kamer toe aan een make-over? De oplossing kan heel simpel zijn. Jij kan namelijk je slaapkamer of woonkamer al een complete make-over geven door slechts een vloerkleed toe te voegen. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen, want er is ontzettend veel keuze. Hoe? Dat lees je hieronder!

Je kunt verschillende redenen hebben waarom je je kamer wilt opfrissen. Misschien ben je toe aan een nieuwe indeling, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een nieuwe woning hebt en inspiratie zoekt voor een frisse nieuwe start. Wat je reden dan ook mag zijn, een kleed kan het uiterlijk van je kamer helemaal veranderen.

 

Haal de warmte in huis

Ben je toe aan wat warmte in je kamer? Dan is een vloerkleed met warme, zomerse kleuren een goed idee. Heb je witte muren? Dan heb je mazzel; dan kun je namelijk alle zonnige kleuren kiezen om die kale vloer mee te bedekken. Maar warme kleuren zoals rood en een donkerdere oranje tint staan eigenlijk ook overal mooi bij. Je krijt het er warm van.

 

Even opfrissen

Als je juist een verfrissende make-over wilt aangaan kun je beter kiezen voor wat koelere kleuren. Pastelkleuren als limoengroen en azuurblauw zijn helemaal in en staan mooi bij andere lichte kleuren in de kamer. Het geeft je kamer een verfrissende look, zonder dat het zijn gezelligheid verliest.

 

Kleuren, kan het niet zonder?

Het antwoord is; ja! Want zwart, wit en grijs zijn vandaag de dag nog net zo hip als altijd. Het mooie van deze strakke contrasten is dat ze werkelijk bij alle andere kleuren mooi staan en je kamer een strakke en moderne look geven. Als je dus nog erg twijfelt of voor een ‘’veilige’’ transformatie gaat, is een effe zwart of rustige grijstint helemaal voor jou.

 

Dat kan vrolijker!

Om de kamer nog een extra boost van vrolijke kleuren en vormen te geven is het leuk om een tapijt met een patroontje te nemen. Houd hierbij wel rekening met de rest van je kamer, het is een goed idee om dan je kleuren in de vloerkleden af te stemmen op de rest van de kamer. Tenzij je natuurlijk voor een supervrolijke disco sfeer gaat, dan kun je helemaal losgaan!

 

Wat je smaak ook mag zijn, een kleed kan zeker je kamer opfrissen. Ben je klaar voor een make-over? Ik vond nog meer inspiratie in dit artikel

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

9 thoughts on “Fris je kamer op met een vloerkleed

  1. Ik had een vloerkleed in huis maar inmiddels weg gedaan. Echt een harenvanger voor onze kattenharen.
    Wel een warm en gezellige sfeer geeft een mat vind ik.

  2. Ik heb een vloerkleed in huis maar overweeg eigenlijk om het weg te doen. Het lijkt me hygiënischer zonder vloerkleed en gemakkelijker schoonmaken.

  3. Onderhoud daarom doe ik geen alter grote die te moeilijk te verleggen zijn want kan ook ongezond zijn door al dat stof, maar voor het decoratie gehaalte in je huis stijgt zeker! Xx

  4. Ik hou van vloerkleden, wat je zegt ze geven je interieur behoorlijk wat warmte en je kunt zoveel doen met de kleur. Ik ben fan.

  5. JAAAA voor vloerkleden. Dat geeft zoveel sfeer. Helaas vind m’n vriend hele kleurrijke vloerkleden niet zo’n succes, anders had het allang in m’n huis gelegen. Nu een wollige witte 😀

  6. Wij hebben een natuurstenenvloer, niet mijn keuze, maar zat al in het huis. Om het huis toch wat warmer te maken heb ik ook overal vloerkleedjes liggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang